SV Diemen boekt knappe overwinning.
SV Diemen boekt knappe overwinning.

SV Diemen wint in Abcoude

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag het bekerduel tegen FC Abcoude gewonnen. De formatie van trainer Martin van Egmond won het duel in Abcoude met 0-3. Dennis van Bree maakte twee doelpunten, Manolito Joren scoorde een keer. Zondag begint SV Diemen aan de competitie.

SV Diemen heeft het bekertoernooi op een goede manier afgesloten. FC Abcoude is een sterke ploeg die uitkomt in de tweede klasse van de zondagcompetitie. SV Diemen verloor de eerste twee bekerduels.

In Amstelveen werd met 4-2 verloren van AMVJ, dat uitkomt in de tweede klasse op zaterdag, en daarna ging SV Diemen voor eigen publiek onderuit tegen ZSGOWMS: 2-3. Die ploeg komt uit in de derde klasse op zaterdag. Aan het begin van de voorbereiding werd een oefenduel verloren van Roda '23 uit Amstelveen: 0-3. Die ploeg is komend seizoen een van de tegenstanders van SV Diemen in de competitie.

Trainer Martin van Egmond heeft er geen geheim van gemaakt: hij zag de bekerwedstrijden vooral als belangrijke oefenduels in de voorbereiding op de competitie. Een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi had niet zijn prioriteit. Martin van Egmond zag tijdens de drie bekerduels dat zijn ploeg zich positief heeft ontwikkeld. In de wedstrijd tegen ZSGOWMS speelde de ploeg sterker en creƫerden de spelers meer kansen dan in het eerste bekerduel tegen AMVJ. Zondag speelde SV Diemen een goede wedstrijd bij FC Abcoude. Martin van Egmond: "Ik ben tevreden over het voetbal dat wij tegen FC Abcoude hebben laten zien. De zege was zeker niet geflatteerd. Deze wedstrijd kan ons ook een boost geven. Dit hadden wij echt even nodig."

SV Diemen start de competitie in de derde klasse C van de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.