Huug Ravensbergen, Sylvia Tettero, Ruud Grondel, Nilab Aumaj en Harriet Kaarsbaan.
Huug Ravensbergen, Sylvia Tettero, Ruud Grondel, Nilab Aumaj en Harriet Kaarsbaan. Foto: Trudy Kroese

Nieuw spreekuur zorg en welzijn

DIEMEN - In De Brede Hoed is woensdag 2 september voor het eerst het spreekuur wijkverpleging gehouden. Wethouder Ruud Grondel ondertekende een paar dagen eerder het convenant met de wijkverpleegkundigen van Amstelring Wijkzorg en Cordaan.

door Ingrid van Vlijmen

Op het spreekuur wijkverpleging kunnen alle Diemenaren terecht met vragen over zorg en welzijn. Wijkverpleegkundigen van Cordaan en Amstelring Wijkzorg organiseren dit spreekuur samen. Zij kunnen helpen bij vragen over zorg thuis, de verzorging van een partner of huisgenoot, hulp bij het aanvragen van hulpmiddelen of een verwijzing naar de juiste hulpverleners. Voor medische vragen blijft de huisarts de aangewezen persoon. De wijkverpleegkundigen zijn een soort spin in het web en hebben contacten met alle huisartsen, het maatschappelijk werk, Wmo-consulenten en andere zorgaanbieders in Diemen.

Netwerk
"Het netwerk was er al, maar doordat we in de Brede Hoed ook een plek hebben waar alle zorgverleners elkaar ontmoeten, maakt dat het leggen van verbindingen nog makkelijker", aldus Ruud Grondel bij de officiƫle opening van het spreekuur wijkverpleging.

Het spreekuur wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Diemen met zogenaamde S1-gelden. "Dat is geld dat het Rijk beschikbaar stelt voor zorg die niet direct gecontracteerd is. Dus bijvoorbeeld tijd om mensen te helpen de weg te vinden naar de juiste hulp en daar is dit spreekuur erg geschikt voor." Huug Ravensbergen, wijkverpleegkundige bij Cordaan: "Het is in Diemen eigenlijk allemaal al goed geregeld en de zorgaanbieders kennen elkaar goed. Naast contact per telefoon en e-mail is dit een extra service."
Wijkverpleegkundigen Huug Ravensbergen, Nilab Aumaj en Harriet Kaarsbaan openden vorige week met Sylvia Tettero van de gemeente Diemen en wethouder Ruud Grondel het spreekuur wijkverpleging officieel.

Iedere woensdag
Het gratis spreekuur wijkverpleging is iedere woensdag tussen 14.00 en 15.00 uur in De Brede Hoed.