Mede-eigenaar Priscilla runt de winkel.
Mede-eigenaar Priscilla runt de winkel. Foto: Trudy Kroese

Bakker Jongejans is verhuisd van Amsterdam naar Diemen

DIEMEN - Bakker Jongejans is sinds 29 juni in winkelcentrum Diemerplein gevestigd. Priscilla is mede-eigenaar van stadsbakker Jongejans en runt de winkel in Diemen.

Jacob Jongejans startte in 1890 met het bakken van brood. Zijn zoon Jan Jongejans begon in 1926 zijn eigen bakkerij aan de Postjesweg in Amsterdam. De huidige eigenaar Sigi Sjoerdsma is de vijfde generatie van de bakkersfamilie.

Priscilla: "Wij zijn bevriend met de eigenaar van Vinny's Bakery die hier tot juni de winkel runde. Hij wilde stoppen in verband met andere ondernemingen. Wij hebben deze zaak toen overgenomen."

Vier zaken
Zij vertelt dat Bakker Jongejans vier zaken heeft: de grootste zaak is in Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost gevestigd. Daarnaast zijn er zaken in de Haarlemmerstraat en op het Gelderlandplein in Amsterdam en sinds juni dus een zaak in Diemen.
"De grote broden worden in de bakkerij in Reigersbos gebakken en vroeg in de ochtend naar onze andere filialen gebracht. Ik bak zelf elke ochtend in de zaak in Diemen diverse broodjes zoals croissants, ciabatta's en saucijzenbroodjes en gevulde koeken. In de loop van de dag ga ik naar een van onze andere filialen."

Eerlijk
Bakker Jongejans staat voor vers, eerlijk, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Het assortiment bestaat uit meer dan 250 producten. Priscilla: "Er is de laatste jaren steeds meer interesse gekomen in speciale broden zoals desem. Maar een product als volkorenbrood is altijd in trek gebleven."

Bakker Jongejans is 7 dagen per week geopend: van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.