Een meisje wordt geschminkt.
Een meisje wordt geschminkt.

Drukte tijdens buurtfeest Sniep

DIEMEN - Bewoners van de zuidkant van nieuwbouwwijk Plantage De Sniep hebben zaterdag een buurtfeest gehouden. Het feest was een succes: de opkomst was groot en de sfeer was heel leuk.

Vorig jaar was er voor het eerst een buurtfeest in dat deel van de wijk. Veel bewoners maakten toen kennis met elkaar. In vergelijking tot een jaar geleden is de wijk enorm gegroeid. Circa zeventig gezinnen hadden zich aangemeld en waren zaterdag aanwezig tijdens het feest.

De zuidkant van Plantage De Sniep is volop in ontwikkeling. Een kleine twee jaar geleden werden de eerste woningen in de wijk opgeleverd. Het afgelopen jaar zijn er in rap tempo meer woningen opgeleverd. Binnenkort volgen er nog meer woningen. Op dit moment worden er woningen langs de Weespertrekvaart gebouwd. In de toekomst worden er woningen gebouwd op het stuk grond dat tot aan de spoordijk reikt.

Plantage de Sniep is een nieuwbouwwijk. Het is daarom niet verrassend dat er veel gezinnen met jonge kinderen wonen. Dat geldt voor de iets 'oudere' noordkant van de wijk, maar zeker voor de nieuwe zuidkant. In het parkje aan Onoribo zagen we zaterdag veel moeders en vaders met kinderen. Sommigen hadden baby's op de arm, anderen hielden hun kinderen in de gaten terwijl die zich vermaakten. Er was een spelcircuit met oud-Hollandse spelen opgezet, er was een springkussen en kinderen konden zich laten schminken. Ook werd er voluit gezongen met de karaokeset.

Diversiteit
We ontmoetten een aantal mensen die ook vorig jaar op het feest aanwezig waren. In een aantal gevallen vertelden zij over hun recente gezinsuitbreiding. De contacten tussen veel bewoners van de zuidkant van Plantage De Sniep zijn goed, zo bleek zaterdag weer eens. Er werd veel plezier gemaakt, vaak gelachen en genoten van de hapjes en de drankjes. Alle aanwezigen hadden zelf eten gemaakt of gekocht en meegenomen naar het feest. In de wijk wonen veel jonge tweeverdieners die niet al te lang geleden ouders zijn geworden. Een aantal bewoners komt van buiten de gemeente, zoals uit de Watergraafsmeer. Maar ook uit andere wijken van Diemen. Ook zijn er bewoners die tijdelijk elders woonden en nu zijn teruggekeerd naar Diemen. "Maar wat wij fijn vinden is dat er naast de vele jonge gezinnen ook gezinnen zijn met oudere kinderen of zonder kinderen. Die diversiteit maakt het wonen erg leuk", aldus een bewoner.
Het bevalt de bewoners over het algemeen uitstekend. De woningen zijn mooi en ruim en bovendien betaalbaarder dan in Amsterdam. De omgeving is groen en rustig en Amsterdam en het Diemerbos zijn dichtbij.

Voorzieningen als de brede school de Kersenboom, sportpark de Diemen en het openbaar vervoer (lijn 9) zijn op loopafstand en voor een bezoekje aan het centrum van Diemen wordt dikwijls de fiets gepakt. De bewoners zijn als het erop aankomt ook bereid tot het voeren van actie. Dit blijkt uit de actie tegen de situatie op de oversteekplaats op de Muiderstraatweg die zij nog steeds als onveilig ervaren.

Groep mannen uit de buurt voetbalt elke zondag samen

Een aantal mannen voetbalt sinds enige tijd elke zondagochtend samen. Aanvankelijk trapten zij een balletje op een van de kunstgrasvelden van SV Diemen. Maar sinds het seizoen weer begonnen is en de voetbalclub de velden zelf weer elke zondag nodig heeft, wijken de heren uit naar een veldje in de buurt.