Marja Vink begeleidt als vrijwilliger de inrichting van het gerenoveerde Kruidvat. Zij doet dat samen met de vrijwilligers en de partners in de buurt.

Studeert aan Rietveldt academie.

Belangrijkste is dat de entree is veranderd, prachtige glazen schuifpui met een tussendeur en er is een grote open ruimte ontstaan en de schuifwand is er nog om de grote zaal nog af te schermen.

Idee om het een meer open karakter te geven, uitnodigend om even binnen te lopen voor een kop koffie en een gesprek.

Huis van de Buurt.

Uitgangspunt om zoveel mogelijk materiaal dat er is her te gebruiken, meubilair is onverwoestbaar.

Dat is ook goed, ik ben geen voorstander om nieuw neer te zetten zolang er nog bruikbaar meubilair is, een beetje mee spelen, met andere stoeltjes erbij om een andere sfeer te krijgen.

Kleur is heel belangrijk, warme kleuren voor een uitnodigende sfeer, vooral geel, bruintinten, rode accenten, warm zomerse uitstraling.

Ik kan nog niet beginnen, bezig met voorbereiding gesprekken met partners en vrijwilligers die er gaan werken, Tijdens verbouwing wel al binnen kunnen kijken, nu wordt vloer gestort.

Volgende week beginnen, eerst opruimen, deadline is 26 september, dan is de grote feestelijke opening.

We hebben een beheerder, Michael van der Aart, en met de mensen die gebruik maken van de ruimte om wat handen te leveren, helpen om het Huis van de Buurt echt samen in te richten, extra leuk als dat in een mooie gezellige sfeer kan gebeuren. Het gaat vooral om schilderen en ook om wat timmerwerk. Iedereen is welkom om te komen helpen. Nu nog planning aan het maken.

We hopen er met mensen uit de buurt echt een Huis van de Buurt van te maken.

Ontzettend veel zin om te beginnen, nu na de verbouwing is het al een heel ander gezicht, het kan er eigenlijk alleen nog maar mooier door worden, ander kleurenpalet, met wat kleine ingrepen die niet te kostbaar zijn kunnen we heel veel bereiken.

Meehelpen? Melden bij Marja, via marjavink020@gmail.com.