De nieuwe entree springt in het oog.
De nieuwe entree springt in het oog. Foto: Trudy Kroese

Huis van de Buurt 't Kruidvat wordt steeds mooier

DIEMEN - Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid is deze zomer uitgebreid verbouwd. Nu het werk bijna klaar is, is het tijd voor de inrichting. En dat wil Marja Vink, die deze taak als vrijwilliger op zich genomen heeft, graag samen met de gebruikers van het Huis van de Buurt en buurtbewoners doen.

Marja studeert aan de Rietveld Academie. Zij is door Stichting Welzijn Diemen gevraagd om het verbouwde Huis van de Buurt opnieuw in te richten tot een plek waar iedereen zich thuisvoelt. Volgende week begint de klus, als de laatste werkzaamheden achter de rug zijn. De entree is vernieuwd, net als de toiletten en de keuken en lichtkoepels zorgen voor meer licht. "Ik heb enorm veel zin om te beginnen", vertelt Marja. "De belangrijkste verandering is de entree. De kleine zaal is erbij getrokken zodat er een grote open ruimte is ontstaan en er is een prachtige glazen schuifpui. Zo moet het Huis van de Buurt een meer open karakter krijgen, uitnodigend om even binnen te lopen voor een kop koffie en een gesprek."
Over de nieuwe inrichting heeft Marja al nagedacht. "Het uitgangspunt is om zo veel mogelijk materiaal dat nog goed is te hergebruiken. Maar we gaan er met nieuwe aanvullingen wel een andere sfeer van maken. Kleur is heel belangrijk, we kiezen voor warme, zomerse kleuren voor een uitnodigende sfeer: geel, bruintinten en rode accenten."

Marja hoopt dat zo veel mogelijk mensen die in het Huis van de Buurt komen komen helpen met de inrichting. "Extra handen om samen met de beheerder Maico van der Aat het Huis van de Buurt echt samen in te richten. Het gaat vooral om schilderen en ook om wat timmerwerk. Iedereen is welkom om te komen helpen."

Meehelpen? Aanmelden kan bij Marja, via marjavink020@gmail.com.