Kinderen vermaken zich op tennisbanen.
Kinderen vermaken zich op tennisbanen. Foto: Trudy Kroese

Family and Friends Day

DIEMEN - De Family and Friends Day van tennisvereniging ATVD is druk bezocht. Veel tennisliefhebbers hebben zich zaterdag vermaakt op het fraaie tennispark van de vereniging. Er waren activiteiten voor jong en oud.

Joke Bouma, voorzitter van ATVD: "Het was heel druk en gezellig. Wij hadden niet verwacht dat er zo veel mensen op de Family and Friends Day zouden afkomen. Er waren zaterdag diverse evenementen zoals Sail en De Parade en het was prima weer voor het strand."

Zij geeft aan dat de Family and Friends Day door een grote diversiteit aan tennisliefhebbers werd bezocht: jong en oud, leden en niet-leden. Die laatste groep kon zaterdag in een informele sfeer kennismaken met ATVD.

Spelletjes
De kinderen vermaakten zich met spelletjes zoals 'gevangenisje', een springkussen en een waterfestijn. Daarnaast konden zij ook een balletje slaan op een van de prachtige tennisbanen of op het minicourt. Veel volwassenen speelden zaterdagmiddag een partijtje. Op het terras werd van de zon genoten.

Nieuwe leden
Joke Bouma: "Er hebben zich recent een tiental nieuwe leden bij ons aangemeld. Een aantal van hen heeft zich tijdens de Family and Friend Day aangemeld."
Zij vertelt dat er onder de nieuwe leden ook inwoners van Amsterdam zijn. "Veel tennisverenigingen in Amsterdam hebben een wachtlijst. Vaak is het heel druk bij zo'n club. Bij ons kunnen mensen in een prettige ambiance spelen. Ons tennispark ligt vlak bij Amsterdam-Oost en is heel goed bereikbaar. Daarnaast is de sfeer heel goed en zijn onze contributie en de prijzen die in de kantine gerekend worden heel betaalbaar. Wij zijn voor veel tennisliefhebbers in Amsterdam een goed alternatief."

De Family and Friends Day is een dermate groot succes geworden dat het voortaan elk jaar op de activiteitenagenda van ATVD wordt geplaatst.