Afbeelding

Bekerduels zijn belangrijke oefenwedstrijden

DIEMEN - SV Diemen heeft donderdagavond het eerste bekerduel verloren. De ploeg van trainer Martin van Egmond verloor in Amstelveen met 4-2 van AMVJ, dat in de tweede klasse van de zaterdagcompetitie uitkomt. Bij rust leidde de thuisclub met 3-2. Dennis van Bree en Marco Moelee scoorden voor SV Diemen.

Martin van Egmond: "Ik heb in de wedstrijd tegen AMVJ goede en minder goede dingen van SV Diemen gezien. Wij hebben voor rust veel kansen gecreƫerd, maar hebben daar te weinig van benut. De jongens die er nieuw bij zijn gekomen doen het goed, maar moeten uiteraard nog even wennen."

Van Egmond is van mening dat AMVJ een goede ploeg heeft. "AMVJ draait al jaren mee in de top van de tweede klasse op zaterdag. Vorig seizoen had die ploeg kampioen moeten worden."

Op het programma stond gisteravond (woensdag) het tweede bekerduel van SV Diemen tegen ZSGO/WMS dat in de derde klasse op zaterdag uitkomt. SV Diemen sluit de bekercompetitie zondagmiddag af met een uitwedstrijd tegen FC Abcoude, een zondagtweedeklasser. Martin van Egmond ziet de bekerduels als oefenwedstrijden die deel uitmaken van de voorbereiding op de competitie. "De beker winnen wij niet. De bekerduels zijn belangrijke oefenwedstrijden."

SV Diemen werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse. De ploeg komt dit seizoen uit in de derde klasse. SV Diemen begint de competitie op zondag 6 september met een uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam.