Geconcentreerd tijdens schaakpartij.
Geconcentreerd tijdens schaakpartij. Foto: Trudy Kroese

Schakers tevreden in Schakel

DIEMEN - Het nieuwe schaakseizoen van de jeugd van Schaakvereniging Oosten-Toren gaat weer van start. De jeugdige schakers beginnen vanavond (donderdag 20 augustus) om 18.45 uur met hun partijen in het clublokaal in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46A. De schaakvereniging is sinds juni van dit jaar in Diemen gevestigd.

Ook kinderen vanaf vijf jaar die nog geen lid zijn van de vereniging zijn van harte welkom. Zij kunnen vanavond of op een andere donderdagavond langskomen in het clublokaal in De Schakel. Jongens of meisjes die geen lid zijn kunnen een maand gratis meespelen en meedoen aan alle activiteiten van de vereniging. Na die maand kunnen zijn beslissen of zij wel of niet lid willen worden van Schaakvereniging Oosten-Toren.

Alle jeugdleden van de vereniging doen wekelijks mee aan de interne competitie. Daarnaast krijgen jeugdleden schaakles en probeert de vereniging hen klaar te stomen voor een officieel schaakdiploma. De examens voor dit diploma worden aan het eind van het seizoen afgenomen door een diplomaconsul van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB).

Verder heeft Schaakvereniging Oosten-Toren ook weer jeugdteams ingeschreven voor de externe competitie. Dit is de competitie tegen andere schaakverenigingen uit de regio Amsterdam. Ook het spelen van (eigen) toernooien staat het komend seizoen weer regelmatig op het programma. Als jeugdleden 15, 16 jaar zijn laat de vereniging hen doorstromen naar de seniorenafdeling. Deze jeugdleden spelen dan bij de senioren met een aangepast speeltempo, zodat de partijen altijd om 22.00 uur klaar zijn.

De seniorenafdeling van Schaakvereniging Oosten-Toren houdt nooit een zomerstop. De senioren werken tijdens de zomermaanden de zomercompetitie af; die wordt vanavond afgesloten. De inzet van deze zomercompetitie is de Zomerkoning. Aan de zomercompetitie doen zowel leden als niet-leden van de vereniging mee.

Simultaan
Donderdagavond 27 augustus wordt er door de clubkampioen van het afgelopen seizoen van Schaakvereniging Oosten-Toren, Wim Moene, een simultaan gespeeld. Donderdag 3 september wordt er niet geschaakt. De vereniging houdt die avond in De Schakel de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Donderdag 10 september gaat de wintercompetitie voor senioren van start. Die competitie duurt tot en met mei. Nieuwe leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de wintercompetitie. Schaakvereniging Oosten-Toren is opgericht in september 1969 en beschikte tot en met mei van dit jaar over een clublokaal in de James Wattstraat in de Watergraafsmeer in Amsterdam. Op 4 juni nam de schaakvereniging haar intrek in De Schakel. De vereniging beschikt hier over diverse ruimtes op de bovenste verdieping van het gebouw. Het bestuur en de leden van de schaakvereniging zijn blij met de nieuwe accommodatie. Een aanzienlijk deel van de leden woont in Diemen of in de nabije omgeving. Daarnaast zijn zij erover te spreken dat er in de omgeving voldoende parkeergelegenheid is.