Een bus van Oostenrijk Touringcars BV.
Een bus van Oostenrijk Touringcars BV. Foto: Oostenrijk Touringcars BV

Bus van Oostenrijk Touringcars in Parijs gestolen

DIEMEN - Een bus van Oostenrijk Touringcars BV is in de nacht van donderdag op vrijdag in de Franse hoofdstad Parijs gestolen. De bus is daarna gezien in Duitsland en Oostenrijk. De directie van het bedrijf in Diemen hoopt dat de bus wordt teruggevonden.

Manou Staal, die samen met haar broer Rogier Staal en Chris Jansen de directie vormt van het Diemense bedrijf: "De bus stond bij een hotel in Parijs geparkeerd. Er stond een rijtje van zes bussen bij dat hotel. Ze hebben de bus van ons eruit gepikt. Het betreft een Mercedes. Wij hebben deze bus sinds 2013."

Bendes
Zij geeft aan dat er in Europa bendes actief zijn die bussen stelen, vooral van het merk Mercedes. "De bus is later gezien in achtereenvolgens Duitsland en Oostenrijk. De witte letters waren van de bus afgehaald. Wij hebben de autoriteiten in Duitsland, Oostenrijk en Italiƫ op de hoogte gesteld van de diefstal van de bus. Wij vermoeden dat de bus op weg is naar Oost Europa."

Het is de tweede keer in de historie van het bedrijf dat er een bus is gestolen. "Twaalf jaar geleden is er ook een bus van ons gestolen. Ook toen ging het om een Mercedes. Nee, die bus is nooit teruggevonden."

Manou vertelt dat de bus een reisgezelschap uit Turkije vervoerde. "De passagiers en de buschauffeurs verbleven op het moment dat de bus werd gestolen in een hotel. De passagiers zouden die vrijdag naar Disneyland gaan en 's avonds weer terug in de richting van Nederland worden vervoerd. Een collega van ons heeft de mensen naar Disneyland gebracht en later weer opgehaald. Er is vrijdag een bus van ons naar Parijs gereden om de passagiers daar weer op te halen."