Afbeelding
Foto:

Lucky Hijzelendoorn

21 jaar
Eigenaar van Lucky's Vispaleis bij winkelcentrum Kruidenhof
Diemenaar sinds 12 jaar

Je hebt een prijs gewonnen.
"Het Algemeen Dagblad heeft onlangs een haringtest gehouden. Mijn haring is landelijk op de 59e plaats geƫindigd. Maar van de haringzaken die in Amsterdam getest zijn is mijn haring als beste uit de bus gekomen. Daarvoor is veel aandacht geweest. Ik ben er erg blij mee en heb veel leuke reacties van mensen gekregen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik heb eigenlijk geen echte hobby's. Ik heb het heel druk met mijn werk. Ik sta van maandag tot en met zaterdag met mijn haringkar in Diemen-Zuid en ben ook, als ik vrij ben, veel met de zaak bezig. Bijvoorbeeld met het voorbereiden van de verkoop. Binnenkort ga ik voor het eerst sinds vier jaar weer eens op vakantie. Mijn vriendin en ik gaan van 24 augustus tot en met 7 september naar Spanje."

Vis of vlees?
"Vis natuurlijk. Ik eet best vaak vis. Ik kan niet zo goed koken, maar visgerechten maken gaat mij heel goed af."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Ik woon in Diemen-Noord, maar werk in Diemen-Zuid. Ik vind winkelcentrum Kruidenhof erop vooruitgegaan. Alle winkelpanden zitten vol en de sfeer is prettig."

Wat is jouw favoriete winkel in Diemen?
"Die heb ik niet echt. Ik woon nog thuis, dus de meeste boodschappen worden voor mij gedaan."

Heb je veel met Amsterdam?
"Ja. Ik ben in Amsterdam-Oost geboren, maar ik kom vrijwel nooit meer in mijn oude buurt. Ik ga regelmatig naar het centrum van Amsterdam. Een stukje rijden, winkelen of gewoon lopen."

Met wie zou je wel eens een goed gesprek willen voeren?
"Met de nieuwe burgemeester van Diemen. Ik wil een aantal zaken met hem bespreken, onder meer mijn wens om hier een vaste haringzaak te krijgen."