Dax van de Velden.
Dax van de Velden. Foto: TrainMore

Dax van de Velden terug in Amsterdam

DIEMEN - IJshockeyer Dax van de Velden (23) keert terug in Amsterdam. Hij gaat komend seizoen voor Amsterdam Tijgers spelen. De profclub heeft de Jaap Edenhal als thuisbasis. Zijn komst is mogelijk gemaakt door Fitnessbedrijf TrainMore. Dax gaat bij de vestiging van TrainMore in Diemen aan de slag als personal trainer.

Dax van de Velden woont al zijn hele leven in Diemen. Hij is de zoon van Anja van Diemen van de gelijknamige kapsalon en de modewinkel Basic Line in winkelcentrum Diemerplein. Hij begon op jonge leeftijd met ijshockey en bleek over veel talent te beschikken. De verdediger debuteerde al op 16-jarige leeftijd in het eerste team van Amsterdam. Vanaf het seizoen 2010-2011 speelde hij buiten de hoofdstad: voor Zoetermeer Panthers en Nijmegen Devils. Daarna keerde hij terug naar de Jaap Edenhal om voor de Amsterdam G's te gaan spelen. In het najaar van 2013 stond hij onder contract bij BK Mlada Boleslav, dat toen op het een na hoogste niveau in Tsjechiƫ uitkwam. Het avontuur in het prominente ijshockeyland werd niet wat hij ervan had verwacht. Dax keerde terug naar Nederland. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Heerenveen Flyers. Dax van de Velden is een succesvolle ijshockeyer die deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands team. Hij vindt dat nu de tijd is aangebroken om zich ook op maatschappelijk gebied verder te ontwikkelen. Vorig jaar startte hij een bootcamp. Hij traint diverse keren per week mensen in het Amsterdamse Bos.

TrainMore biedt hem nu de mogelijkheid om zich naast zijn loopbaan in het ijshockey verder te ontplooien. Han Doorenbosch is samen met zijn vrouw Marjolijn Meijer eigenaar van TrainMore Zij woonden in het verleden lange tijd in Diemen.

Han Doorenbosch: "TrainMore is hoofdsponsor van Amsterdam Tijgers. De vereniging heeft enkele jaren geleden een nieuwe start gemaakt. Het bestuur is vernieuwd, er zijn nieuwe sponsoren bijgekomen en de jeugdopleiding in aangepast en heel succesvol. Via onze nieuwe coach Ron Bertelings zijn wij in contact gekomen met Dax. Doordat wij Dax de kans bieden zich maatschappelijk te ontplooien kan hij voor Amsterdam Tijgers komen spelen. Dax heeft al ervaring als trainer. Wij bieden hem de kans om zich verder te ontwikkelen en als personal trainer bij ons een eigen klantenkring op te bouwen. Dax begint op 15 augustus bij TrainMore. Mensen die interesse hebben kunnen in augustus en september met een introductiekorting bij Dax starten."

Dax en Han verwachten veel van het ijshockeyseizoen. De spelers van Amsterdam Tijgers zijn al begonnen met trainen in het Amsterdamse bos. In september gaan zij het ijs van de Jaap Edenhal op en in oktober beginnen zij met de competitie in de eredivisie, die wat betreft opzet is gewijzigd. Tilburg Trappers speelt komend seizoen in de Oberliga in Duitsland. De overige eredivisieclubs en de clubs die vorig jaar een niveau lager speelden vormen komend seizoen de eredivisie. Han Doorenbosch: "Het ijshockey in Amsterdam maakt een positieve ontwikkeling door. Vorig jaar kwamen er steeds meer mensen naar de thuiswedstrijden kijken. Aan het einde van het seizoen zaten er bij wedstrijden van de Amsterdam Tijgers 800 tot 900 mensen. Wij hopen dat er komend seizoen nog meer mensen naar de wedstrijden komen."

'Het ijshockey in Amsterdam maakt een positieve ontwikkeling door.'