De selectie werkt de warming-up af.
De selectie werkt de warming-up af. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen bereidt zich voor op seizoen

DIEMEN - De zondagselectie van SV Diemen is nu ruim twee weken bezig aan de voorbereiding op het seizoen 2015-2016.

De spelers trainen intensief onder leiding van de nieuwe trainer Martin van Egmond. Er zijn inmiddels twee oefenduels afgewerkt. Eerst werd er op het veld van SV Diemen drie keer een half uur gespeeld tegen Sporting Almere. Afgelopen zondag werd er voor eigen publiek met 1-4 verloren van Roda '23 uit Amstelveen.

Van Egmond, die vorig jaar trainer was van SV Ouderkerk, kan nog niet over de volledige selectie beschikken. Een aantal spelers is nog op vakantie en zal later aansluiten. SV Diemen nam aan het einde van het afgelopen seizoen afscheid van trainer Marc Stuut en een aantal spelers: Kevin Kroese, Leroy Kroese, Mark Stobbelaar, Pierre Tosch en Foaud Dahmani.

De selectie van SV Diemen is aangevuld met Mostafa Benouda die van Swift is overgekomen, Mustapha el Maanni die vorig seizoen voor Chabab speelde, Romario Ommen die afgelopen seizoen actief was voor Buiksloot en Edmund Sno die van Real Sranang is overgekomen. Benouda kan zowel rechtsbuiten als linksbuiten spelen, El Maanni kan als rechtshalf of centraal op het middenveld spelen ('nummer 10'), Ommen is spits en Sno is rechtsbuiten. Daarnaast is de verwachting dat een aantal A-junioren doorstroomt. Giliano Eijken en Imad el Jakgnouni zijn de meest talentvolle A-junioren.

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus gaat de selectie op trainingskamp naar het Limburgse Weert. Daarna speelt SV Diemen drie bekerduels: op donderdag 20 Augustus gaat de ploeg op bezoek bij AMVJ, woensdag 26 augustus ontvangt SV Diemen ZSGO/WMS en op zondag 30 augustus speelt SV Diemen een bekerduel tegen SC Abcoude. De competitie begint op zondag 6 september. SV Diemen start met een uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam. SV Diemen is overigens nog op zoek naar een leider voor het eerste zondagteam. De voornaamste taken van de elftalleider bestaan uit het regelen van de wedstrijdkleding voor alle wedstrijden van de zondag 1 en het invullen van het wedstrijdformulier. Tevens is de wedstrijdleider een belangrijke schakel tussen de spelers en de trainer en fungeert hij na afloop van de wedstrijden als een uithangbord van de club in de diverse bestuurskamers. Daarnaast regelt hij in overleg met de staf en het bestuurslid zondagsenioren allerlei activiteiten voor de zondagselectie. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het bestuurslid zondagselectie Robin Ternede via e-mail: r.ternede@upcmail.nl.

Een aantal spelers van selectie ontbreekt nog