De nieuwe velden van DKV Victoria.
De nieuwe velden van DKV Victoria. Foto: Trudy Kroese

DKV Victoria heeft nieuwe velden

DIEMEN - Korfbalvereniging DKV Victoria heeft twee nieuwe velden van kunstgras. Het grote veld van kunstgras is vervangen door twee kleinere velden van kunstgras. De korfbalvereniging is na de renovatie klaar voor de toekomst.

Richard Groenveld, voorzitter van DKV Victoria: "Het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond (KNKV) heeft vorig jaar het besluit genomen dat de wedstrijden met ingang van komend seizoen op een kleiner veld worden gespeeld. De verwachting is dat het spel hierdoor sneller wordt en de wedstrijden aantrekkelijker worden voor het publiek." Wie het veld van de korfbalclub op sportpark De Diemen de afgelopen jaren van dichtbij heeft gezien kan niet anders dan tot de conclusie zijn gekomen dat het kunstgras hard aan vervanging toe was. "De afgelopen twee seizoenen hebben wij zo nu en dan een stuk van het veld moeten vervangen. Maar nu liggen er twee nieuwe velden. Ook is er een klein veldje voor de jongste jeugd aangelegd."

De werkzaamheden voor het vervangen van het oude veld door twee nieuwe velden zijn op 15 juni gestart. Er liggen inmiddels twee nieuwe velden en een klein veld voor de jeugd. Er is al op de nieuwe velden getraind. DKV Victoria is van plan de nieuwe velden op zondag 6 september officieel te openen. Dat is het weekeinde dat de club de eerste thuiswedstrijd van de competitie speelt. De opening is om 14.00 uur. Vanuit het clubgebouw gezien lag het veld tot voor kort 'verticaal'. De twee nieuwe velden liggen 'horizontaal'. De nieuwe velden stellen DKV Victoria in staat om twee wedstrijden tegelijkertijd te laten spelen. Groenveld geeft aan dat DKV Victoria een vereniging is die in de lift zit. De club heeft ongeveer tweehonderd leden en de laatste jaren is er een aanzienlijk aantal jeugdleden bijgekomen. De vereniging hoopt dat het ledenaantal verder blijft groeien. De korfbalvereniging viert in 2017 ook haar 100-jarig bestaan. De vereniging biedt leden de kans om zowel prestatief te korfballen als op recreatieniveau te spelen. Het eerste team van DKV Victoria deed afgelopen seizoen van zich spreken. De korfballers uit Diemen werden kampioen in de vierde klasse van de veldcompetitie en komen volgend seizoen uit in de derde klasse van het KNKV.