Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Bert van Dijk

51 jaar
Assistent-bedrijfsleider Bruna in winkelcentrum Diemerplein
26 jaar werkaam in Diemen

Morgen is jouw laatste werkdag in Diemen?.
"Ja, ik word bedrijfsleider van Bruna in Almere Buiten. Ik heb 26 jaar in het winkelcentrum gewerkt. Eerst bij Boekhandel Vanderhoef en daarna hier bij Bruna. Ik heb het hier altijd enorm naar mijn zin gehad en ik vind het aan de ene kant jammer dat ik wegga. Ik heb hier leuk contact met heel veel klanten. Maar ik ben ook blij met de nieuwe stap die ik ga maken."

Hebben boekenzaken toekomst?
"Ja, en zeker op de manier zoals Bruna het invult. Wij verkopen naast boeken ook andere artikelen, zoals cadeauboxen en kinderartikelen."

Een e-boek of papieren boek?
"Ik geef de voorkeur aan een papieren boek. Dat heeft meer persoonlijkheid en straalt meer warmte uit. Ik begrijp dat er mensen zijn die graag e-boeken lezen, want die nemen geen ruimte in. Maar als ik bij iemand thuis kom vind ik het leuk als daar een boekenkast staat. De inhoud van de boekenkast vertelt veel over een persoon. Ik merk hier dat het papieren boek weer in de lift zit. Over het algemeen genomen lezen vrouwen meer dan mannen. Maar de laatste jaren zijn er sportboeken uitgekomen die door veel mannen worden gelezen."

Welk genre boeken lees jij graag?
"Vooral spannende boeken. Maar ook wel literatuur. Ik lees ook wel eens de boeken die mijn kinderen lezen. Mijn zoon van 15 leest veel, mij dochter van 12 leest ook, maar minder dan mijn zoon."

Wat vind je de mooiste plek in Diemen?
"Als het weer het maar even toelaat rijd ik op de fiets van mijn woonplaats Muiderberg naar Diemen. Ik rijd dan langs het Diemerbos. Dat vind ik een mooie plek. Maar dat geldt ook voor het stuk in Diemen-Noord dat langs het water ligt."