Kees Vlaanderen (rechts).
Kees Vlaanderen (rechts). Foto: Trudy Kroese

Jumbo in Diemen-Zuid opent pickuppoint

DIEMEN - In Jumbo in Diemen-Zuid is dinsdagmiddag 28 juli een pickuppoint voor online bestellingen geopend.

Klanten van het filiaal van Jumbo kunnen hun boodschappen bestellen via de website www.jumbo.com en die vervolgens ophalen bij het pickuppoint in de supermarkt in Diemen-Zuid. Het pickuppoint is van maandag tot en met vrijdag geopend van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Ondernemer Kees Vlaanderen verwacht veel van het pickuppoint. "Klanten kunnen artikelen thuis via internet bestellen. Wij hebben in deze zaak zo'n 18.000 artikelen, maar het assortiment van Jumbo dat via internet kan worden besteld bestaat uit zo'n 30.000 artikelen. Het aanbod is dus groter. Artikelen die voor 00.00 uur zijn besteld kunnen de volgende middag bij ons in de zaak worden opgehaald."

Hij legt uit dat de klant zich bij het pickuppoint kan melden en vervolgens zijn telefoon door een scanner kan halen. Een medewerker van Jumbo Diemen-Zuid helpt de klant verder. De bestelde boodschappen zijn in een krat verzameld en kunnen nadat er is afgerekend worden meegenomen. Voor de krat wordt statiegeld in rekening gebracht. Het is ook mogelijk om boodschappen zonder krat mee te nemen.

Boodschappen bestellen en ophalen is de eerste vier weken gratis. Daarna dient er een klein bedrag te worden betaald. Maar als een klant een bepaald (wekelijks wisselend) artikel koopt vervalt dat bedrag.

Vlaanderen: "Met dit pickuppoint verlenen wij een nieuwe service aan de klanten. Ik verwacht er veel van. Ik hoop dat ook medewerkers van bedrijven in de omgeving hiervan gebruik gaan maken. Zij kunnen na afloop van hun werk hierheen rijden en de boodschappen die zij hebben besteld afhalen."