Kinderen op het podium.
Kinderen op het podium. Foto: Trudy Kroese

Veel inzet tijdens playbackshow

DIEMEN - De Kinderzomerspelen zijn vrijdagmiddag afgesloten met de traditionele playbackshow. Burgemeester Erik Boog was voorzitter van de jury.

Een aantal kinderen dat meedeed aan de Kinderzomerspelen toonde vrijdagmiddag lef. Zij stapten alleen of met andere kinderen het podium op en gaven een show weg. Zij playbackten een nummer van een favoriete artiest.

Veel ouders, andere familieleden, vrienden en bekenden van de 'artiesten' en van de andere kinderen die de Kinderzomerspelen bezochten waren naar het sportcentrum in Diemen-Zuid gekomen om te genieten van de playbackshow.

De jury bestond uit burgemeester Erik Boog, Daniel Beijnes van Café 't Pandje en Jason, een van de begeleiders van de Kinderzomerspelen. Zij beoordeelden de bijdragen van de deelnemers aan de playbackshow.

De jury was onder de indruk van het talent, de inzet en de durf van de kinderen die meededen aan de playbackshow. De deelnemers hadden intensief geoefend.

Algemeen coördinator Danny Post is tevreden over de Kinderzomerspelen. Er waren veel kinderen, de sfeer was goed en de begeleiders en assistent-begeleiders hebben drie weken lang goed en prettig samengewerkt.

Burgemeester Erik Boog was voorzitter van jury

Tijdens de Kinderzomerspelen wordt altijd gebruik gemaakt van een draaiboek dat al jaren succes garandeert. Maar als het nodig is kan er ook worden geïmproviseerd. En dat was dit jaar nodig. Er zouden twee uitstapjes plaatsvinden: naar Linnaeushof in Bennebroek en naar KidZcity in Utrecht.

Het uitstapje naar het grotendeels onoverdekte Linnaeushof kon niet doorgaan vanwege het slechte weer op eerste woensdag van de Kinderzomerspelen. Er werd die ochtend besloten om uit te wijken naar KidZcity en een week later alsnog naar Linnaeushof te gaan. Maar tijdens de tweede woensdag van de Kinderzomerspelen regende het helaas opnieuw. Er werd daarom voor de tweede maal een bezoek gebracht aan KidZcity.

De kinderen hebben dit jaar veel plezier beleefd tijdens de Kinderzomerspelen. Zij konden zich vermaken tijdens theater, creatief, sport en spel en vrij spelen. Dinsdag- en donderdagochtend werd er gezwommen. De grote spellen waren uiteraard weer favoriet. Een van de hoogtepunten was het spookhuis dat door begeleiders en andere vrijwilligers met veel zorg was opgebouwd in de sportzaal van het sportcentrum.

"Er waren dit jaar ongeveer evenveel kinderen aanwezig als vorig jaar. Ik vond deze editie van de Kinderzomerspelen erg geslaagd", aldus Danny Post. "Ik vind de playbackshow elk jaar een hoogtepunt omdat kinderen dan laten zien wat zij kunnen en er die middag ook veel ouders en andere belangstellenden aanwezig zijn. De nieuwe burgemeester was tijdens de playbackshow voorzitter van de jury. Alle leden van de jury waren heel enthousiast."

Kinderen van ouders die van het minimum moeten rondkomen, onder wie een aantal cliënten van de voedselbank, mochten net als vorig jaar gratis meedoen aan de kinderzomerspelen. De gemeente heeft hier een bedrag voor gereserveerd. Danny Post: "Er is ook dit jaar door een aantal mensen gebruik gemaakt van deze regeling. Wij hopen dat die kinderen ook volgend jaar weer aanwezig kunnen zijn."