SV Diemen viert het behalen van de titel.
SV Diemen viert het behalen van de titel.

SV Diemen stuit weer op SV Ouderkerk

DIEMEN - Het eerste zondagteam van SV Diemen komt komend seizoen uit in de derde klasse C van de KNVB. De ploeg stuit opnieuw op SV Ouderkerk, een club waarmee afgelopen seizoen tot aan het laatste moment om de titel in de vierde klasse F werd gestreden.

SV Diemen werd afgelopen seizoen kampioen van de vierde klasse F. De ploeg van trainer Marc Stuut won op het veld van Roda '23 in Amstelveen het beslissingsduel tegen SV Ouderkerk met 1-0. Het was de bloedstollende apotheose van een spannend seizoen waarin SV Diemen in de competitie twee keer van SV Ouderkerk won, maar tegen zwakkere opponenten punten liet liggen.

Martin van Egmond, die Marc Stuur als trainer van SV Diemen is opgevolgd, was vorig jaar trainer van SV Ouderkerk. Stuut is gestopt omdat hij zijn drukke werkzaamheden en privéleven niet langer kan combineren met zijn werk als trainer van SV Diemen.

SV Ouderkerk en Fortius slaagden er beide in om via de nacompetitie naar de derde klasse te promoveren. Ook Fortius is door de KNVB ingedeeld in de derde klasse C. Roda '23 is eveneens in die klasse ingedeeld. Dit betekent dat SV Diemen komend seizoen weer terugkeert naar de plek waar afgelopen seizoen de titel werd behaald.
De volgende ploegen zijn ingedeeld in de derde klasse C: AGB, Arsenal, Buiksloot, SV Diemen, DSOV, Fortius, Hercules Zaandam, IVV, KDO, De Meteoor, OSV, SV Ouderkerk, Roda '23 en Zwanenburg. De competitie begint op zondag 6 september.

Het eerste zaterdagteam van SV Diemen is ingedeeld in de vierde klasse E van de KNVB. De ploeg stuit op onder andere FC Weesp en FC Amsterdam.
De volgende ploegen zijn ingedeeld in de vierde klasse E: BZC '13, Buitenboys, DOB, SV Diemen, FC Amsterdam, SC 't Gooi, Hertha, OSO, Olympia '25, Victoria, Wasmeer en FC Weesp De zaterdagcompetitie begint op zaterdag 5 september.

De KNVB heeft ook de indeling van de poules voor de eerste fase van het bekertoernooi bekend gemaakt. Het eerste zondagteam van SV Diemen speelt tegen SC Abcoude (zondag tweede klasse), AMVJ (zaterdag tweede klasse) en ZSGOWMS (zaterdag 2e klasse). Een saillant detail is dat SC Abcoude wordt getraind door Joey van Leijenhorst. Hij is inwoner van Diemen.
Het eerste zaterdagteam treft in het bekertoernooi de volgende tegenstanders: CTO'70 (zondag vierde klasse), Overamstel (zondag vijfde klasse) en TABA (zaterdag vierde klasse).

Ook tegenstanders bekertoernooi
zijn bekend