Afbeelding

Diemen Internationaal Nieuws

In het nieuwste tijdschrift van de Historische Kring Diemen wordt beschreven hoe een voetballer van de Diemer Voetbal en Atletiek Vereniging, zoals SV Diemen vroeger heette, opwachting maakte in de kolommen van een Amerikaanse krant op Sumatra.
Het komt niet vaak voor dat Diemen wordt genoemd in een Amerikaanse krant. In de editie van 31 oktober 1934 van de Nederlandstalige krant 'Onze Toekomst', bestemd voor Nederlandse emigranten in de regio Chicago, lazen we in de rubriek "Nederlandsch Nieuws" het volgende bericht:

Het te Diemen gevonden trommeltje met ƒ 7.500.
Naar men zich wellicht herinnert, werd indertijd in een voortuintje aan de Ouderkerkerlaan te Diemen een trommeltje met ƒ 7.500 gevonden, dat daar moest zijn neergeworpen door 'n Chinees, die langs den tuin liep te venten. De wettelijke termijn, waarbinnen de eigenaar van het trommeltje zich moest aanmelden, is verstreken en zoo werd het den vinder, den heer D. Buitenhuis te Diemen, door den burgemeester, bij wien het trommeltje werd gedeponeerd, ter hand gesteld. Een goede dag voor den gelukkige vinder.
Ook werd dit belangrijke bericht in een aantal kranten in Nederlands Indië (het huidige Indonesië), zoals het 'Bataviaansch Nieuwsblad', het 'Soerabaijasch Handelsblad' en de 'Indische Courant' gepubliceerd.