Overal staan wekenlang materialen, zeggen buurtbewoners.
Overal staan wekenlang materialen, zeggen buurtbewoners.

Overlast tijdens uitvoeren groot onderhoud Buytenstee

Vervolg van voorpagina

Een rondgang door Buytenstee leert dat er inderdaad op diverse plekken materialen liggen in de berm, vooral op de Hofstedenweg, en op parkeerplaatsen. Ook in straten waar niet gewerkt wordt. In een met hekken omheinde plek bij het gezondheidscentrum ligt daarentegen niet veel opgeslagen. Een bewoner van de net opgeleverde straat Vierhuysen beaamt dat de straat diverse malen open en dicht gemaakt is. Een bewoner van Gravenland, waar nu nog gewerkt wordt, heeft deze ervaring niet. "Het heeft even geduurd voordat er begonnen werd maar toen is het ook allemaal in één keer afgemaakt."

Onontkoombaar
"Het uitvoeren van groot onderhoud in een woonwijk geeft altijd overlast; hoezeer we ook onze best doen om dat te voorkomen", reageert een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van de brief van de bewoners. "In Buytenstee hebben we te maken met kleine straatjes waar weinig ruimte is om materialen op te slaan. Materiaal wordt daarom aan de rand van de wijk opgeslagen op een plek die voldoende ruimte biedt en dicht bij de werkzaamheden is. Het is niet efficiënt (zowel niet met het oog op de kosten, als op de tijd en de duurzaamheid) om de opslag van de materialen verder weg plaats te laten vinden. Dit betekent inderdaad een periode van overlast voor bewoners, dat is helaas onontkoombaar."
Dat ook de nutsbedrijven en de verhuurder in de wijk aan het werk zijn kan een rommelige indruk geven, aldus de woordvoerder. "Soms wordt tegenstrijdige informatie gegeven door verschillende partijen. De projectleider en opzichter van de gemeente zijn de aangewezen personen om de juiste informatie te geven. Voor de bouwvak wordt alles zoveel mogelijk opgeruimd en zijn er weer zoveel mogelijk parkeerplaatsen beschikbaar."