In Gwangju was Mattho een bezienswaardigheid.
In Gwangju was Mattho een bezienswaardigheid.

Mattho ervaring rijker door Universiade

DIEMEN - Tijdens de Universiade in Gwangju, Zuid-Korea is Mattho Mandersloot, de Taekwondoka uit Diemen, dinsdag als 22e geëindigd. In zijn eigen poule werd hij zesde en miste op een haar na de halve finale.

Het is niet het resultaat waar Mattho vooraf op hoopte, maar wel een knappe prestatie. Mattho was een van de drie jongste deelnemers en het was zijn eerste internationale toernooi buiten Europa. In zijn eigen poule werd Mattho zesde en alleen de eerste vijf gingen door. Het puntenverschil met nummer vijf was slechts 0,19. Daarmee was het toernooi voor hem meteen afgelopen. "Dat is het systeem, in een andere poule was ik met dezelfde score derde geweest en had ik wel de halve finale gehaald, ik heb toevallig zwaar geloot. Het heeft dus ook een beetje met geluk te maken", reageert Mattho vanuit Zuid-Korea.

De Universiade was een heel bijzondere ervaring voor de Diemenaar, niet alleen de wedstrijddag zelf, maar ook de grote opening van de Universiade op 3 juli en zelfs de uitjes in de stad Gwangju. Daar was de lange, blonde Mattho zelf een bezienswaardigheid. "In 'de Kalverstraat' van Gwangju lag een stapeltje dakpannen en ik heb er een show van gemaakt om die door te slaan. De omstanders vonden het prachtig. Ik spreek een paar woordjes Koreaans en als ik vrijwilligers in het Universiade dorp in het Koreaans aanspreek is de verrassing groot. De Universiade zelf was een fantastische ervaring. Het is zo ontzettend groot, bijna een Olympische Spelen. Ook voor mijn wedstrijdervaring is het heel goed geweest. Op zo'n internationale wedstrijd gaat het allemaal een beetje anders dan ik gewend ben en daardoor was ik zenwuwachtiger dan anders. De ervaring van nu zal me een volgende keer helpen."

Die volgende keer is wellicht over twee jaar, op de Universiade in Taipei.

Op de mat tijdens het toernooi.