Afbeelding

155-red-een-bedrijf biedt hulp aan ondernemers

DIEMEN - Diemense ondernemers die het (financieel) zwaar hebben, kunnen terecht bij 155-red-een-bedrijf voor acute hulp.

De gemeente Diemen werkt samen met het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (IMK) voor dit initiatief. Doel is om tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren, of daarin terecht dreigen te komen. Ondernemers uit Diemen kunnen via 155-red-een-bedrijf kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning.

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers in nood te laat (financiële) hulp zoeken bij de gemeente uit schaamte of onwetendheid. Daarom is er een website en een telefoonnummer, waar ondernemers makkelijk om hulp kunnen vragen. De ondernemer kan daarna direct aan de slag om samen met een adviseur van het IMK naar oplossingen te zoeken. De problemen zijn vaak heel divers en kunnen liggen op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Wanneer een ondernemer (te) laat aanklopt voor hulp is een faillissement of een schuldsaneringstraject vaak onafwendbaar.

Jeroen Klaasse, wethouder Economische Zaken: "De gemeente Diemen heeft een opvallend grote diversiteit aan bedrijven binnen de gemeentegrenzen, niet alleen in branches, maar ook in grootte: van grote internationale bedrijven tot zelfstandige winkeliers en zzp'ers. Wij koesteren deze diversiteit, en daarom ben ik ook zo blij met dit initiatief dat ondernemers die het moeilijk hebben, gratis ondersteuning biedt op een laagdrempelige manier."

Ondernemers uit Diemen waarvan de continuïteit van hun onderneming in het geding is, kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren contact opnemen via 088-9990155, of 24 uur per dag via www.155.nl.