Het Saan Museum is zondag 28 juni open.
Het Saan Museum is zondag 28 juni open. Foto: Trudy Kroese

donderdag 25 juni

Openluchtconcert

Het Louis Swing Dance Orchestra geeft een optreden op het Kruidenhofplein. Kinderen en ouders van de Venster en de Ark en buurtbewoners zijn welkom. 13.30 tot 15.00 uur.

Kamercollege

Theatermaker en docent Jacqueline Hulleman geeft een kamercollege bij OostWestWelzijn. Onderwerp: Spreken Zonder Stress. 20.00 uur, entree € 6,-. Aanmelden via Oostwestwelzijn.com.

vrijdag 26 juni

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Ventoux in De Omval

'Ventoux' is een Nederlandse boekverfilming over vier vrienden die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen. Een trip waar loodzware ernst en slap geouwehoer moeiteloos worden afgewisseld. Totdat hun jeugdvriendin zich meldt en het verleden naar boven komt. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren: www.theaterdeomval.nl

zaterdag 27 juni

Kunst In Sport

Om 14.00 uur wordt in Theater De Omval de film 'Ventoux' vertoond. De film 'Ventoux' is onderdeel van het festival Kunst In Sport (KIS) Diemen 2015, dat wordt georganiseerd in samenwerking met winkelcentrum Diemerplein. KIS is gewijd aan alles op gebied van film & sport, literatuur & sport, muziek & sport en beeldende kunst & sport. KIS Diemen wordt 's avonds afgesloten met theater & sport in de vorm van een gratis optreden van cabaretier-hardloper Dolf Jansen op het Diemerplein en het zingen van sportliederen. Voor meer informatie zie www.kunstinsport.nl. Een kaartje voor de film Ventoux kost € 6,-.

zondag 28 juni

Waterbeestjes

Werkgroep Spoorzicht houdt de kinderexcursie 'waterbeestjes': ga mee op zoek naar kikkers, torren en andere beestjes in sloten en vijvers. Voor kinderen samen met een (groot)ouder. Aanmelden: natuurindiemen@gmail.com. € 2,- per persoon. 14.00-15.30.

Saan museum

Het Saan Museum is vandaag weer open tussen 13.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. In het Saan Museum komt de ruim 117-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven.

Toneel: Help ik leef

'Help ik Leef' is een muzikale en acrobatische komedie over een egocentrische kankerpatiënt. Theatergroep Alaska Unlimited doorbreekt met dit stuk twee taboes, namelijk dat om kanker niet gelachen mag worden en dat je niet mag zeggen dat een kankerpatiënt onuitstaanbaar kan zijn. De worsteling van patiënt Hans en het effect hiervan op zijn vrouw Annet wordt in deze humoristische voorstelling verbeeld. Voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en hulpverleners in de oncologische zorg zijn toegangskaarten met 50% reductie te verkrijgen. De voorstelling is om 16.00 uur te zien in De Omval. Kaarten kosten tussen de € 4,- (groepsticket) en € 10,- en zijn te reserveren via: www.alaskaunlimited.nl.

maandag 29 juni

Slotconcert

Het seizoen 2014/2015 wordt afgesloten met een slotconcert. De Diemer Harmonie, Theaterkoor Voice Female en Het Diemer Orkestje verzorgen kleine optredens. Het concert vindt plaats in De Omval en begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

Woonvorm

Vereniging de Latei houdt een informatieavond voor mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuw op te zetten woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een autismestoornis in Diemen. Een paar ouders uit Diemen willen voor hun kinderen met een beperking zelf een kleinschalige woonvorm opzetten waar de bewoners een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Het initiatief, de regie en zeggenschap ligt bij de groep zelf: de bewoners en/of hun ouders. De zorg op maat zal gezamenlijk worden ingekocht. De Latei ondersteunt het initiatief met raad en daad. 20.00 tot 22.00 uur in het Huis van de Buurt 't Kruidvat. Toegang gratis. Aanmelden of informatie: Ada Bolder, info@deLatei.nl of 06–31688800.

woensdag 1 juli

Zomerbridge

Zomerbridge in De Schakel van 19.30 tot 23.00 uur, zaal open 18.30 uur. Entree € 2,50. Informatie en inschrijving 020-4638952 of bridge@boekservices.nl.

Zomertennis

Sporters die nu een zomerstop hebben kunnen in de maanden juli en augustus voordelig tennissen bij TVDZ. Voor een zomertenniskaartje van € 30,-, te koop in het clubhuis aan de bar, mag je twee maanden elke dag tennissen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

zaterdag 4 juli

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse kerk de Ontmoeting halen vanaf half tien in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.