Afbeelding
Foto: Eline Vedder

Charl Oostheim

Diemenaar sinds 1985
53 jaar, teamcoördinator Wmo Backoffice gemeente Amsterdam

Je bent trainer bij sv Zeeburg, vroeger ook gehandbald?
"Nee nooit. Mijn dochter Sterre handbalt en de vereniging zocht nog een trainer voor de tweede avond. Ik geef conditietraining aan de E-jeugd. Het leukste aan trainer zijn vind ik dat je de speelsters steeds beter ziet worden."

De leukste plek in Diemen?
"Dat is het pleintje voor ons huis bij Griend. Er is altijd veel gezelligheid met de buren en er worden regelmatig buurtbarbecues gehouden. Laatst zijn we nog gaan voetgolfen."

En, gewonnen?
"Het ging vooral om de gezelligheid en het plezier voor de kinderen."

Wat zijn je hobby's?
"Ik houd van voetbal, ook al voetbal ik niet meer bij een vereniging. Ik lees ook graag een boek. Het boek 'Ik ben Pelgrim' van Terry Hayes raad ik iedereen aan, heel actueel!"

Chic uit eten of zelf koken?
"Het liefst ga ik uit eten met mijn vrouw Bianca. Als het nodig is kan ik zelf ook wel wat lekkers koken. Het leukste om te maken is pasta."

Favoriete muziek?
"Ik luister graag naar U2, Coldplay en R.E.M."

Nog vakantieplannen?
"We gaan binnenkort met het gezin en de hond twee weken naar Frankrijk. We gaan vaker naar Frankrijk omdat het goed te doen is met de auto. Je kunt veel van het land ontdekken, elk gebied is weer anders."

Stad of dorp?
"Ik kom uit Amsterdam en werk bij het Waterlooplein, dus ik houd meer van de stad. Hectiek, drukte, mensen en plezier, dat hoort er allemaal bij."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Ik zou een jaar stoppen met werken om met het gezin de wereld te ontdekken. We willen graag nog een rondreis maken door Vietnam."

Een dag burgemeester, wat doe je?
"Ervoor zorgen dat we meer mensen bij het handballen kunnen betrekken."