Vrolijke gezichten bij de haringparty.
Vrolijke gezichten bij de haringparty. Foto: Oscar Borghardt

2200 euro ingezameld voor blokhut Scouting Diemen

DIEMEN - De haringparty in Café 't Pandje is een groot succes geworden. Er kwam maar liefst 2200 euro binnen die is geschonken aan Scouting Diemen. De sfeer was prettig en de vele aanwezigen genoten van de haring en de drankjes.

De familie Beijnes van Café 't Pandje organiseerde de haringparty voor het derde jaar in successie. De haring was geleverd door haringboer Johan van Leijenhorst aan de Hartveldseweg. Café 't Pandje en Van Leijenhorst stelden het eerste vaatje haring dat werd geveild beschikbaar.

Eerste vaatje
Entertainer Martin Williams was ook dit jaar veilingmeester. Het eerste vaatje werd gekocht door het bedrijf Autoschade Service Karnekamp Amsterdam, het tweede vaatje werd gekocht door de eigenaar van het Amsterdamse bedrijf Pott Change. Ook kochten enkele aanwezigen losse haringen. De haring en de giften die bezoekers in de collectebus van Scouting Diemen deponeerden leverden in totaal iets meer dan 2000 euro op. Café 't Pandje rondde het bedrag af op 2200 euro.

Blokhut
Aschwin van Wel, voorzitter van Scouting Diemen, toonde zich enorm blij met het initiatief van Café 't Pandje. "Dit is geweldig. Wij hebben vandaag heel veel geld gekregen en daar zijn wij heel blij mee. Wij willen iedereen bedanken."
Scouting Diemen reserveert het geld voor de bouw van een blokhut in het Diemerbos. Dit jaar kreeg de vereniging een stuk grond in het Diemerbos.

"Wij gaan ervan uit dat de blokhut er over vier jaar staat. Wij hebben daarvoor 200.000 euro nodig. Wij hebben al geld gereserveerd en houden allerlei acties om aan het benodigde bedrag te komen", aldus Van Wel.