De beslissingswedstrijd tussen SV Diemen en SV Ouderkerk
De beslissingswedstrijd tussen SV Diemen en SV Ouderkerk Foto: Michelle de Haas

SV Diemen heeft selectie voor seizoen 2015-2016 rond

DIEMEN - SV Diemen heeft de selectie voor het seizoen 2015-2016 rond. Er is een aantal spelers vertrokken, terwijl er nieuwe spelers zijn aangetrokken.

SV Diemen werd afgelopen seizoen na een bloedstollende beslissingswedstrijd tegen SV Ouderkerk kampioen van de vierde klasse F. SV Diemen won het beslissingsduel in Amstelveen met 1-0 en komt derhalve volgend seizoen weer uit in de derde klasse. Er is het een en ander veranderd. Trainer Marc Stuut is na één seizoen gestopt als trainer. Hij kon zijn taken als trainer en coach van SV Diemen niet langer combineren met zijn drukke werkzaamheden en privéleven. De opvolger van Marc Stuut is Martin van Egmond, afgelopen seizoen trainer van SV Ouderkerk.

Er zijn vijf spelers bij SV Diemen vertrokken: Kevin Kroese, Leroy Kroese, Mark Stobbelaar, Pierre Tosch en Foaud Dahmani. Kevin Kroese speelt volgend seizoen voor Assendelft, zijn broer Leroy keert terug naar TOG. Ook Mark Stobbelaar gaat naar TOG. Pierre Tosch is gestopt met voetballen en wordt trainer van de B1 van SV Diemen. Fouad Dahmani gaat voor VVA Spartaan spelen.
Middenvelder Kevin Kroese was afgelopen seizoen een van de bepalende spelers van SV Diemen en had een belangrijk aandeel in de titel. Kroese woont echter in Wormerveer en gaat bij een club voetballen die dichter bij zijn woonplaats speelt. Zijn broer Leroy was afgelopen seizoen tweede keeper achter Dave Moen. Leroy Kroese speelde echter de nodige duels en was in het beslissingsduel tegen SV Ouderkerk van grote waarde. In blessuretijd redde hij toen twee keer op schoten van aanvallers van SV Ouderkerk. Mark Stobbelaar ondervond afgelopen seizoen veel hinder van blessures, maar speelde toch veel duels. Pierre Tosch was in het veld de absolute leider en een steunpilaar in de defensie. Fouad Dahmani is een voormalige A-junior die afgelopen seizoen is doorgebroken.

De selectie van SV Diemen is aangevuld met Mostafa Benouda die van Swift is overgekomen, Mustapha el Maanni die vorig seizoen voor Chabab speelde, Romario Ommen die afgelopen seizoen actief was voor Buiksloot en Edmund Sno die van Real Sranang is overgekomen. Benouda kan zowel rechtsbuiten als linksbuiten spelen, El Maanni kan als rechtshalf of centraal op het middenveld spelen ('nummer 10'), Ommen is spits en Sno is rechtsbuiten. Daarnaast is de verwachting dat een aantal A-junioren doorstroomt. Giliano Eijken en Imad el Jakgnouni zijn de meest talentvolle A-junioren.