Veel jaren voetbalervaring bij SV Diemen.
Veel jaren voetbalervaring bij SV Diemen.

Genieten tijdens toernooi veteranen bij SV Diemen

DIEMEN - De tweede editie van het SV Diemen VE45+-toernooi is zaterdag gehouden. Het was een toernooi voor veteranen van 45 jaar en ouder.

Het toernooi werd georganiseerd door Nordin Heus, Dionne Tool en Peter Mörs. De deelnemende teams waren AVV-Madjoe 1928 VE1, Badhoevedorp VE3, Buiksloot VE1, BZC '13 VE1, Diemen VE1, DRC VE1, DVAV VE1 en Zwanenburg VE2.

Om 11.00 uur kwamen de teams de kantine binnenlopen, terwijl het buiten nog aan het regenen was. Onder het genot van een broodje en koffie werden de teams welkom geheten door Peter Mörs. Om 12.00 uur startten de poulewedstrijden. Poule A speelde op veld 3 en poule B op het hoofdveld. Direct aansluitend werd er gespeeld om de plaatsen 1 tot en met 8. De wedstrijd om de 7e en 8e plaats ging helaas niet door vanwege blessures bij de tegenstander van SV Diemen VE1. De spelers konden dus al vroeg aan het bier. Op veld 3 eindigde de wedstrijd tussen Madjoe en BZC '13 in 1-1 en op veld 1 de wedstrijd tussen Buiksloot en Zwanenburg in 0-0. Tijd voor penalty's! Die werden gewonnen door BZC '13 (5e plaats) en Zwanenburg (3e plaats). Rond 16.15 uur werd op veld 1 de finale gespeeld tussen DVAV VE1 en DRC VE1. DVAV won met 3-1 en pakte de 1e plaats. DVAV is een samengesteld team met ook een aantal spelers uit SV Diemen zondag 3. Zij wonnen voor het 2e jaar in successie de titel.

Na de wedstrijden bleven alle teams nog hangen. Om 17.30 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle teams kregen een beker en net als vorig jaar werd de Fairplayprijs gewonnen door Buiksloot VE1. De dag werd afgesloten met een barbecue. De tweede editie van het SV Diemen VE45+ toernooi was weer een succes, mede ook door de inzet van vrijwilligers achter de bar, achter de wedstrijdtafel en de jonge scheidsrechters.