De website wordt gelanceerd in De Omval.
De website wordt gelanceerd in De Omval. Foto: Ingrid van Vlijmen

Online marktplaats voor vraag en aanbod van hulp in Diemen

DIEMEN - In het bijzijn van zo ongeveer iedereen die in Diemen op de een of andere manier te maken heeft met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is vorige week in Theater De Omval de website Diemenvoorelkaar.nl gelanceerd.

Op deze lokale online marktplaats voor vrijwilligerswerk en burenhulp moet iedereen die hulp kan gebruiken en iedereen die hulp wil bieden in Diemen elkaar makkelijker kunnen vinden. Diemenvoorelkaar.nl is een initiatief van de gemeente Diemen en de Stichting Welzijn Diemen (SWD). De gratis website is bedoeld voor particulieren, verenigingen en organisaties.

Mensen die hulp nodig hebben en mensen die dat, als vrijwilliger, willen geven, kunnen elkaar niet altijd makkelijk vinden. De wens om dat makkelijker te maken, was er al een tijd in Diemen, vertelde wethouder van Wmo, Ruud Grondel. "De website Diemenvoorelkaar.nl helpt de sterke sociale infrastructuur die we in Diemen al hebben en om nog meer mensen te bereiken, ook mensen die we via netwerken als WonenPLus nog niet kennen." De website wordt beheerd door de SWD. Directeur Arie van 't Hoog: "Bij de SWD werken nu 100 vrijwilligers. De website maakt het makkelijker om het aanbod en de vraag op elkaar af te stemmen, met name voor kortere klussen als een boodschap doen of een keer mee met een uitje. En het werkt: bij een proef zette de coördinator van een van onze buurthuizen een vacature op de website en de volgende dag stond er al een mevrouw op de stoep voor die functie."

De komende maanden zullen eerst vooral organisaties en verenigingen hun aanbod op de website gaan invullen. Op de Gemeentedag in september wordt de website gelanceerd voor de inwoners.