Synchroonzwemmen voor volwassenen

DIEMEN - De afdeling synchroonzwemmen van De Meeuwen start in september met een volwassenengroep voor beginners. De hele maand juni kan gratis worden meegetraind bij De Meeuwen om kennis te maken met deze veelzijdige sport.

"Mijn dochter doet al jaren aan synchroonzwemmen en geniet ontzettend van deze sport. Ik vind het geweldig dat ik nu ook zelf mee kan trainen", vertelt Nanna (43 jaar, fysiotherapeute). "Ik zocht een sport die goed voor mijn lichaam is maar ook gezellig is om te doen. Bij synchroonzwemmen train je op kracht, conditie, lenigheid en ritmegevoel. Voor mij een ideale combinatie."

Marijn Hoeksel (25 jaar, evenementenorganisator) heeft zelf veel zwemervaring en is een van de (vrijwillige) trainsters van De Meeuwen. Volgens haar kan iedereen synchroonzwemmen leren. "Ervaring is niet vereist om mee te doen, maar wel een flinke portie gezelligheid en doorzettingsvermogen. Iedereen is welkom: mannen en vrouwen vanaf 20 jaar tot 100 jaar."

Geïnteresseerden kunnen tot en met 23 juni gratis meetrainen bij zwemvereniging De Meeuwen in Diemen. De trainingen vinden op dinsdag- en vrijdagavond van 18.00 tot 19.15 uur plaats in het Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan: marijnhoeksel@demeeuwen.nl.