Leden van De Meeuwen delen fruit en drinken uit.
Leden van De Meeuwen delen fruit en drinken uit.

110 zwemmers voltooien zwemvierdaagse

DIEMEN - 110 deelnemers hebben donderdagavond in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran de zwemvierdaagse voltooid. Voor iedereen lag er een medaille klaar. De zwemvierdaagse werd ook dit jaar georganiseerd door De Meeuwen uit Diemen.

De organisatie van de zwemvierdaagse bestond dit jaar uit Suzan Schuurhuis, Jelle Eisinga en Dennis Hooijberg. Zij kregen hulp van veel vrijwilligers van De Meeuwen. Een groot aantal vrijwilligers zat vier avonden langs de kant van het zwembad om toe te zien op de veiligheid van de deelnemers, anderen zaten in de hal om de deelnemers te ontvangen, drinken en fruit uit te delen, snoep en lootjes te verkopen en op donderdagavond de medailles uit te reiken.

Speciale band
De Meeuwen heeft een speciale band met de zwemvierdaagse. Het prominente lid Ruud van Feggelen was in 1970 de initiator van de zwemvierdaagse in Nederland. De Meeuwen was toen nog een Amsterdamse vereniging. Mensen van alle leeftijden deden vorige week mee aan de zwemvierdaagse. De jongste deelnemers zwommen vier avonden op rij tien baantjes, de iets ouderen zwommen minimaal twintig baantjes. Er waren ook deelnemers die al jaren meedoen aan de zwemvierdaagse in Diemen: mevrouw Schouten voor de 32e keer, Jolanda voor de 26e keer en Claudia voor de 16e keer.

Zwemmers die uit het water kwamen kregen in de hal van het sportcentrum drinken en een stuk fruit. Dit was gratis ter beschikking gesteld door supermarkt Deen in winkelcentrum Diemerplein. Ook konden deelnemers meedoen aan de tombola; zij maakten hierdoor kans op het winnen van een leuke prijs. De organisatie en de deelnemers kijken terug op vier gezellige en geslaagde zwemavonden. Uiteraard hoopt De Meeuwen alle deelnemers volgend jaar weer terug te zien.