Trainen onder leiding van speelsters Ajax.
Trainen onder leiding van speelsters Ajax. Foto: Trudy Kroese

Dames Ajax geven clinic

DIEMEN - De afdeling vrouwen- en meisjesvoetbal van SV Diemen heeft zaterdag het 10-jarig bestaan gevierd. Zes speelsters van Ajax hebben een clinic gegeven. De speelsters van Ajax leerden de jonge voetbalsters veel vaardigheden. De clinic was een groot succes.

Rond 08.30 uur kwamen de eerste talenten de kantine van SV Diemen binnen. Ook Ajax was gearriveerd. Na een korte openingstoespraak gingen de meiden naar de kleedkamer.

Daarna startte de clinic. Er werd begonnen met een warming-up en daarna volgde een circuittraining met vijf onderdelen.
De keepsters werden onder handen genomen door Laura Du Ry, een afwerkvorm met passen en trappen werd gegeven door Loïs Oudemast, balbeheersing werd bijgebracht door Pascalle Tang, een partijspel werd geleid door Marlous Pieëte, het korte voetenwerk was het domein van Leonne Stentler en tot slot was er een typische Ajaxoefening: één tegen één onder leiding van Ajaxspits Chantal de Ridder.

Na de training werd er op het veld nog een mooie groepsfoto gemaakt, waarna de dames van Ajax in de kantine plaatsnamen achter de tafels voor een handtekeningensessie. Daar was veel belangstelling voor.

De afdeling vrouwen- en meisjesvoetbal van SV Diemen heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. De afdeling heeft al bijna honderd leden. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren toeneemt, zeker gezien de stijgende populariteit van het vrouwen- en meisjesvoetbal in Nederland.

Er deden zaterdag rond de zestig meiden mee aan de clinic die door de speelsters van Ajax werd gegeven. Niet alle deelnemers waren lid van SV Diemen. De voetbalclub hoopt dat een aantal nieuwkomers de smaak te pakken heeft gekregen en lid wordt van SV Diemen.