Vier avonden lopen door Diemen.
Vier avonden lopen door Diemen.

Avondvierdaagse start dinsdag

DIEMEN - De avondvierdaagse van Diemen wordt dit jaar van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juni gehouden. Start en finish zijn bij Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid. Natasha Verheij is een van de organisatoren en verheugt zich enorm op het evenement.

Natasha Verheij is samen met haar man Jos Mooij al bijna twintig jaar eigenaar van Het Wapen van Diemen. "Het wordt de 35e editie van de avondvierdaagse in Diemen. Toen wij deze zaak startten moesten deelnemers van de avondvierdaagse zich inschrijven in de hal van het sportcentrum hiernaast. De start en de finish van de avondvierdaagse waren toen bij De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat. Een jaar of 18 geleden is ervoor gekozen om de start en finish voor onze zaak te laten plaatsvinden. Hier is voldoende ruimte voor alle deelnemers. Een aantal jaren geleden hebben wij de organisatie op ons genomen."

De avondvierdaagse is een evenement voor mensen van alle leeftijden. In Diemen doen er elk jaar heel veel kinderen mee. Zij lopen met hun ouders of vriendjes of vriendinnetjes, of met de klas van school. Veel basisscholen in Diemen lopen elk jaar met diverse klassen mee. Mooi is het om te zien dat alle deelnemende scholen een 'eigen' plek hebben waar zij vier dagen lang verzamelen voor de start van de wandeling.

De deelnemers kunnen dit jaar weer kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer per dag. De organisatie zal weer diverse routes uitzetten. Dit heeft tot gevolg dat het deelnemersveld verspreid wordt en voorkomt dat de wandelaars vier dagen lang dezelfde route moeten lopen.
Veel kinderen
Natasha Verheij: "De avondvierdaagse is in Diemen een groot evenement waar vooral veel kinderen naar uit kijken. Het is altijd heel gezellig. Er staan mensen langs het parcours te kijken en tijdens de slotavond is het altijd heel druk. Wij stellen de data voor de avondvierdaagse elk jaar vast na overleg met de basisscholen in Diemen. Want als wij de avondvierdaagse in de schoolvakantie zouden organiseren zou dit tot gevolg hebben dat er minder kinderen meelopen. En dat wil niemand."

De organisatie houdt tijdens de avondvierdaagse een loterij. Mensen die een lot kopen maken kans op fraaie prijzen zoals een televisie, dolby surround systeem en een tablet. De slotavond belooft weer leuk te worden. Dweilorkest De Neuteblazers uit Diemen zal voor Het Wapen van Diemen optreden en de wandelaars motiveren. De verwachting is dat er veel publiek aanwezig zal zijn op het moment dat de wandelaars voor de vierde dag in successie de finish passeren. "De nieuwe burgemeester Erik Boog heeft toegezegd dat hij de laatste avond aanwezig zal zijn. Hij zal samen met een aantal kinderen over de finish lopen. Dat vinden wij als organisatie erg leuk. Veel mensen kunnen de burgemeester dan voor het eerst ontmoeten."

Na afloop is er een optreden van zanger Johan Kettenburg. Natasha Verheij: "Het bestuur zou het fantastisch vinden als de deelnemers niet meteen naar hun eigen school teruggaan, maar gezellig met ons het 35-jarig eindfeest mee komen vieren. Op de einddag hebben wij veel activiteiten waaronder goochelaars, een ballonnenartiest, de bekendmaking van de winnaars van de loterij en De Neuteblazers." Deelnemers kunnen zich nog inschrijven tot en met 9 juni vlak voor de start. De kosten bedragen 5 euro.

Veel scholen uit Diemen doen mee aan avondvierdaagse