De film 'The Second Best Exotic Marigold Hotel', 28 mei en 2 juni in De Omval.
De film 'The Second Best Exotic Marigold Hotel', 28 mei en 2 juni in De Omval.

donderdag 28 mei

Trans-Siberië Express

PCOB Diemen houdt in De Schakel een ledenbijeenkomst waar introducés welkom zijn. Hans Tijsen vertelt over zijn reis met de Trans-Siberië Express, dé route onder de treinreizen. Deze Express legt een totale afstand van meer dan 9000 km af tussen Moskou en Vladivostok, waarbij meer dan 7 tijdzones worden doorkruist. Aanvang 14.00 uur.

28 mei en 2 juni

Film in De Omval

'The Second Best Exotic Marigold Hotel' gaat over het Marigold Hotel in India, een verblijfplaats voor Britse gepensioneerden. Twee nieuwkomers komen er al snel achter dat niet alles is wat het lijkt. Ondertussen houdt de nieuwe assistent-manager van het hotel ieders geheimen goed in de gaten en heeft Sonny eigenlijk geen tijd meer om zijn Best Exotic Marigold Hotel for the Elderly and Beautiful te runnen. Aanvang donderdag 20.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren: www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 29 mei

Sportief wandelen

Iedereen mag meedoen met sportief wandelen van Huis van de Buurt 't Kruidvat. Samen een uurtje onder begeleiding wandelen. Vertrek 13.30 uur.

Geheugenfitness

Elke vrijdag van 14.30 tot 15.45 uur kan iedereen meedoen met geheugentraining in het Huis van de Buurt 't Kruidvat. Kom uw hersens trainen en doe mee. Opgeven niet nodig. Kosten € 1,50.

Geen Aqua Disco

In tegenstelling tot een eerder bericht is er deze vrijdag geen discozwemmen. De volgende Aqua Disco is op vrijdag 26 juni in het Duranbad, van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

zaterdag 30 mei

Oud papier

Vrijwilligers van de lokale omroep RTV Diemen gaan langs de deuren om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 9.30 uur buiten staan, dan gaan de teams op pad.


Boek 'Diemens Oorlog'

Vandaag kan van 11.00 uur tot 15.00 uur bij de Historische Kring Diemen het boek 'Diemens Oorlog' gekocht worden. Prijs € 29,50. De verkoop is in het verenigingsgebouw van de HKD in De Schakel, Burgemeester Bickerstraat 46B.

30 en 31 mei

Theatergroep Diemen

Theatergroep Diemen speelt 'Verliezers' van Ton Davids in De Omval. Alle bewoners van de Diamantstraat in Diemen winnen miljoenen. Behalve de familie van Gorp op nr 14, zij hebben geen loten. Als troost krijgen zij de realitysoap 'De Verliezers' aangeboden. Aanvang zaterdag 20.00 uur, zondag 14.00 uur. Kaarten: www.theatergroepdiemen.nl of telefoon 06-33929527.

zondag 31 mei

Natuurexcursie

Werkgroep Spoorzicht houdt een excursie met het thema 'Spoorzicht in het zonnetje'. In de winter zijn open plekken gemaakt voor plant en dier; de werkgroep laat zien of Spoorzicht er hierdoor mooier bij ligt. Start: station NS-Diemen, parkeerplaats noordkant. 11.00 tot 13.00 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt gebruikt voor de onderhoudspot.

maandag 1 juni

Spelinloop

Iedere maandagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur is er in De Brede HOED een spelinloop voor ouders en kinderen. Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen ouders onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uitwisselen. Carien Ruijter, pedagogisch adviseur, is aanwezig voor vragen en advies over bijvoorbeeld slapen, eten en zeuren. De spelinloop is gratis.

Computerspreekuur

Op drie maandagen in juni is er een gratis computerinloopspreekuur in wijkcentrum 't Kruidvat. Heeft u vragen met betrekking tot uw laptop, tablet en/of smartphone? Stagiair Elias van WonenPlus helpt u ter plekke verder. Voor een kopje koffie of thee wordt ook gezorgd. De inloopspreekuren zijn op 1, 8 en 15 juni tussen 11.00 en 13.00 uur.

woensdag 3 juni

Schilderen

Onder deskundige begeleiding kan er in het Huis van de Buurt 't Kruidvat worden geschilderd van 14.00 tot 15.45 uur. Voor zowel beginners als gevorderden. Meer informatie: 06-12620423.

Zomerbridge

Tot en met 1 juli iedere woensdagavond zomerbridge bij Sans Atout in De Schakel. 19.30 tot 23.00 uur, zaal open 18.30 uur. Entrée € 2,50. Informatie en inschrijving 020-4638952 of bridge@boekservices.nl.

Positief opvoeden

In De Brede Hoed wordt een aantal bijeenkomsten gehouden voor ouders van kinderen tot negentien jaar. De eerste bijeenkomst gaat over de kracht van het positief opvoeden. Vijf basisprincipes worden behandeld, o.a. aansprekende discipline, realistische verwachtingen en een veilige stimulerende omgeving. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Opgeven is wel noodzakelijk, via: 020-5555848. 20.00 tot 21.30 uur.

donderdag 4 juni

Juridisch spreekuur

In het Huis van de Buurt 't Kruidvat is iedereen met elke willekeurige juridische vraag van harte welkom op het gratis spreekuur van 16.30 tot 18.30 uur. Advocaat Levon Palanciyan spreekt ook Armeens, Turks, Koerdisch, Duits en Engels. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Meer informatie: 06-12620423.

Gastouderopvang

Wilt u weten of gastouderopvang ook wat voor u kan zijn? Zelf gastouder worden of op zoek naar opvang bij een gastouder? Op 4 juni is er een informatie-bijeenkomst van gastouderbureau Roodkapje in Theater De Omval. Aanvang 19.00 uur. Er zal een korte presentatie worden gegeven en daarnaast is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden via workshop@omavanroodkapje.nl.

4 en 9 juni

Film in De Omval

'La famille Bélier' is een Franse komedie. In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve Paula, de oudste dochter en onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders. Op een dag besluit Paula met de steun van haar muziekleraar, die ontdekt dat ze geweldig kan zingen, mee te doen aan een zangwedstrijd. Deze keuze verandert het leven van Paula en haar gezin voorgoed. Aanvang donderdag 20.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren: wwww.theaterdeomval.nl.

vrijdag 5 juni

Dialezing

SWD organiseert een dialezing in gebouw De Schakel. Jenny en Henk Breij zullen de bezoekers meenemen op hun prachtige fietstocht door de Alpen. Zij laten schitterende plekken zien in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. 10.00 tot 12.00 uur. Toegang € 3,-. Meer informatie bij Cor de Best: 06-54678741.

5 en 9 juni

Tablet Café

In bibliotheek Diemen wordt twee keer per maand een Tablet Café gehouden om ervaringen uit te wisselen en tips en trucs te delen over tablets en iPads. Hoe installeer je een app, wat is werken in de cloud of hoe lees je je mail op je tablet? Het Tablet Café is vrijdag open van 18.30 tot 20.00 uur en dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur. Net als in een echt café kan iedereen gewoon even binnenlopen en is er iets te drinken. Deelname is gratis.

zaterdag 6 juni

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse Kerk de Ontmoeting halen vanaf half tien in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

zondag 7 juni

Jazzfestival

Tijdens het gratis jazzfestival op het Diemerplein spelen verschillende muziekgroepen de muziek van Duke Ellington. De hoofdact van het festival sluit daar op aan met het project 'Monk Inside Out' van het Clazz Ensemble. 13.00-23.00 uur.

woensdag 10 juni

Buitenspeeldag

SWD organiseert in het kader van de Nationale Buitenspeeldag een middag vol uitdagingen in de sfeer van Expeditie Robinson in de natuurspeelplaats De Omloop aan de Hofstedenweg in Diemen-Noord. Alle kinderen mogen meedoen, de activiteiten gaan om 13.00 uur van start en lopen door tot 16.00 uur.

zaterdag 20 juni

Projectdag StC Diemen

Serve the City Diemen organiseert een projectdag. Er zijn diverse projecten, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is om vrijwilliger-voor-een-dag te zijn. Helpen bij een inzamelingsactie voor Voedselbank Diemen bijvoorbeeld, een activiteit met ouderen, de buurt schoonmaken of samen met cliënten van HVO-Querido een gezellige middag met barbecue beleven. Alle informatie is te vinden op www.stcdiemen.nl bij 'projecten'. Direct aanmelden kan daar ook.