Jonge speler laat techniek zien.
Jonge speler laat techniek zien. Foto: Trudy Kroese

Jeugdspelers meten krachten

DIEMEN - SV Diemen heeft zaterdag het D-Day voetbaltoernooi gehouden. Er deden 39 teams mee, waaronder een groot aantal teams van SV Diemen.

Het weer was aanvankelijk slecht, maar vanaf 10.00 uur werd het droog en werden de omstandigheden voor de spelers beter. De nieuwe burgemeester Erik Boog bracht een bezoek aan het toernooi.

Het was het tweede toernooi voor jeugdspelers dat SV Diemen in korte tijd organiseerde. Op Hemelvaartsdag organiseerde SV Diemen het Sjef van der Heidentoernooi. Dit was een toernooi van F- en E-pupillen.

Het D-Day voetbaltoernooi werd intensief beleefd door de jonge spelers. Langs de kant stonden veel belangstellenden naar de verrichtingen van de voetballers te kijken. Ook waren er stands waar hapjes en drankjes konden worden gekocht. Ook Robeu Sport was weer met een kraam aanwezig. Net al tijdens het Sjef van der Heidentoernooi mocht na afloop van elk duel een speler per team deelnemen aan de penaltybokaal. Het doel werd steeds verdedigd door een van de keepers van SV Diemen.

Zaterdag 30 mei zijn er weer activiteiten bij SV Diemen: de vrouwen-meisjesafdeling viert dan het 10-jarig bestaan. De dag zal bestaan uit drie onderdelen. 's Morgens wordt de Meisjes Talentendag voor meiden van 6 tot 13 jaar gehouden. Ook zullen er speelsters van Ajax aanwezig zijn. Inschrijven voor de talentendag kan tot vrijdag 29 mei 19.00 uur door een e-mail te sturen naar: meisjestalentendag@hotmail.com. 's Middags komen de teams van MC1, MA1 en VR1 in actie tijdens een sportief toernooi en 's avonds is er feest. Bezoekers zullen kunnen zien dat de populariteit voor voetbal onder meisjes en vrouwen de laatste jaren enorm is toegenomen.

Het Nederlands damesteam doet mee aan het WK in Canada, dat binnenkort van start gaat.