Zwemvierdaagse trekt jaarlijks veel deelnemers.
Zwemvierdaagse trekt jaarlijks veel deelnemers.

Zwemvierdaagse gaat maandagavond van start

DIEMEN - In het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran vindt van maandag 1 tot en met donderdag 4 juni de jaarlijkse zwemvierdaagse plaats. De zwemvierdaagse wordt ook dit jaar georganiseerd door de Diemense Zwemvereniging De Meeuwen. Bestuurslid Dennis Hooijberg blikt vooruit op het evenement.

"De zwemvierdaagse is elk jaar een gezellig evenement waar zowel de vrijwilligers als de deelnemers veel plezier aan beleven. Wij vinden het belangrijk dat veel mensen bewegen en in deze week in een goede sfeer komen zwemmen. Ook is het voor ons een goede gelegenheid om te laten zien hoe leuk het is om te zwemmen, zodat we mogelijk nieuwe leden aantrekken. Wij hebben een afdeling wedstrijdzwemmen, een afdeling waterpolo, een afdeling synchroonzwemmen en daarnaast hebben we een goede afdeling voor leszwemmen", aldus Dennis Hooijberg.

De zwemvierdaagse trekt elk jaar veel deelnemers uit Diemen en omstreken, er doen mensen van alle leeftijden mee.

Deelnemers dienen minimaal over een A-diploma te beschikken. Kinderen tot zeven jaar moeten met een begeleider zwemmen.

Deelnemers tot tien jaar zwemmen tien baantjes schoolslag per dag, deelnemers vanaf tien jaar twintig baantjes per dag. Maar natuurlijk mag iedereen ook meer baantjes zwemmen. Elke deelnemer ontvangt na vier dagen een medaille. De zweminstructeurs en badmeesters van De Meeuwen zijn alle vier de avonden aanwezig en letten op de veiligheid van de deelnemers. Er zijn elke dag zo'n twintig vrijwilligers van De Meeuwen actief. Kaarten zijn te koop aan de kassa van het zwembad en kosten € 6,50 per stuk. Ook kunnen kaarten via e-mail worden besteld via zwem4daagse@demeeuwen.nl.