Dames van SV Zeeburg boeken overwinning

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Fulmen/Fidelitas uit Amersfoort gewonnen: 31-20. Bij rust leidde de ploeg uit Diemen met 15-12.

SV Zeeburg ging goed van start. De dames liepen al snel een paar punten uit na mooie snelle aanvallen. Toch konden de dames van Fulmen/Fidelitas ook hun doelpunten meepakken doordat de verdediging van SV Zeeburg niet helemaal goed stond. Halverwege de eerste helft werd het aanvalsspel van SV Zeeburg ook wat rommeliger en kon Fulmen/Fidelitas nog iets dichterbij komen. Ruststand: 15-12. In de tweede helft begon SV Zeeburg in een hoger tempo. De verdediging stond ook een stuk beter en al snel liep de thuisclub uit naar een voorsprong van acht punten. De voorsprong is geen moment in gevaar gekomen, want SV Zeeburg was duidelijk de bovenliggende partij. Fulmen/Fidelitas kon het hoge tempo niet meer aan en er werd voornamelijk gescoord vanuit snelle tegenaanvallen. De laatste tien minuten kregen de dames van SV Zeeburg de opdracht om iets meer de rust te pakken en in de aanval diverse systemen de revue te laten passeren. Dit resulteerde ook nog in een aantal mooie aanvallen en doelpunten. Eindstand: 31-20. Met Pinksteren zijn de dames van SV Zeeburg vrij. Zondag 31 mei spelen zij uit tegen Havas DS1. Aanvang: 13.20 uur.