SV Diemen is terechte kampioen.
SV Diemen is terechte kampioen. Foto: Michelle de Haas

Titel voor SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen is kampioen geworden van de vierde klasse F. De ploeg won donderdagavond de beslissingswedstrijd tegen SV Ouderkerk: 1-0. De enige treffer werd na rust gemaakt door aanvaller Bright Owusu.

De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Roda '23 in Amstelveen. SV Diemen was blij dat de wedstrijd op kunstgras werd gespeeld, SV Ouderkerk had de voorkeur aan gras gegeven. SV Diemen was de betere ploeg. De formatie van trainer Marc Stuut speelde verzorgder voetbal dan SV Ouderkerk, dat vaak voor de lange bal koos. SV Diemen kreeg de beste kansen maar slaagde er aanvankelijk niet in om die te benutten. Stuut kon weer beschikken over aanvoerder Pierre Tosch, die twee weken geleden tijdens de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk geblesseerd was geraakt. Pas donderdagmiddag bleek dat de verdediger van de partij kon zijn.

Na de hervatting viel het enige doelpunt. Middenvelder Marco Moelee ging knap door op de linkerflank en zette voor, waarna aanvaller Bright Owusu afrondde: 1-0. In de blessuretijd kreeg SV Ouderkerk twee grote kansen om gelijk te maken, maar doelman Leroy Kroese redde twee maal miraculeus. Kroese speelde in plaats van keeper Dave Moen die wegens vakantie ontbrak. SV Diemen is de terechte kampioen geworden. SV Diemen en SV Ouderkerk eindigden gelijk in de competitie. SV Diemen heeft echter alle drie de wedstrijden tegen SV Ouderkerk gewonnen. Thuis (op kunstgras) werd het 8-2 in het voordeel voor SV Diemen, in Ouderkerk won de formatie uit Diemen met 1-2 en het beslissingsduel werd dus met 1-0 gewonnen. Er gaat het een en ander veranderen bij SV Diemen. Trainer Stuut stopt en wordt opgevolgd door Martin van Egmond, de trainer van SV Ouderkerk. Pierre Tosch beëindigt zijn loopbaan en wordt jeugdtrainer bij SV Diemen. Daarnaast is de kans aanwezig dat nog enkele spelers vertrekken. SV Diemen tracht waardige vervangers aan te trekken.