Erik Boog en Amy Koopmanschap.
Erik Boog en Amy Koopmanschap. Foto: Trudy Kroese

Erik Boog geïnstalleerd als burgemeester Diemen

DIEMEN - Erik Boog is dinsdagavond als burgemeester van Diemen geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering. Hij volgt Amy Koopmanschap op die had aangegeven niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. Zij was de laatste maanden waarnemend burgemeester van Diemen.

Boog was eerder dit jaar door de gemeenteraad unaniem voorgedragen als burgemeester van Diemen. Maandag volgde zijn officiële benoeming door koning Willem-Alexander. Tijdens de bijzondere raadsvergadering waren er diverse sprekers: commissaris van de Koning Johan Remkes, locoburgemeester Lex Scholten, PvdA-fractievoorzitter Rob Verheuvel en Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen. Zij sprak namens de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en het Amstel en Meerlanden Overleg, waar Diemen deel van uitmaakt.

Nadat Erik Boog de belofte had afgelegd hing locoburgemeester Lex Scholten hem de ambtsketen om de schouders. VVD-raadslid Frans Mulder, die voorzitter was van de bijzondere raadsvergadering, overhandigde hem daarna de voorzittershamer. In zijn toespraak liet de nieuwe burgemeester weten dat hij enorm veel zin heeft in zijn nieuwe functie en al een klik voelt met Diemen. Boog en zijn vriendin Wahida willen binnen enkele maanden de ambtswoning aan de Venserkade betrekken.

Zelfbewust
Hij maakte duidelijk dat hij een burgemeester voor alle Diemenaren wil zijn. Hij is zeer te spreken over het karakter en de ligging van Diemen: een gemeente met een dorps karakter, maar dicht bij Amsterdam. Hij onderkent het belang van samenwerking met gemeenten in de regio, maar zal zich altijd opstellen als een zelfbewuste burgemeester van Diemen. De nieuwe burgemeester meldde zich woensdagochtend in het gemeentehuis om aan zijn eerste werkdag in Diemen te beginnen. Hij begint met een uitgebreid kennismakingsprogramma. Hij zal de verschillende wijken van Diemen bezoeken en kennismaken met politie, brandweer en de vele organisaties en instellingen die Diemen rijk is. Om te beginnen zal hij zaterdag het grote D-pupillentoernooi bij SV Diemen bijwonen. Ook beloofde hij spoedig een bezoek te brengen aan de Diemer Harmonie. Het orkest trad dinsdagavond op in het gemeentehuis.