Fel duel om de bal.
Fel duel om de bal. Foto: Bastiaan Miché

Donderdag beslissingsduel

DIEMEN - De beslissingswedstrijd tussen SV Diemen en SV Ouderkerk wordt donderdagavond gespeeld op het veld van Roda '23 in Amstelveen. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Als er na 90 minuten geen winnaar is wordt er verlengd. Als er daarna nog geen winnaar is worden er strafschoppen genomen.

SV Diemen won zondag met 4-0 van Fortius. SV Ouderkerk won eveneens. Die ploeg was thuis te sterk voor Swift: 7-1. SV Diemen en SV Ouderkerk hebben de competitie afgesloten met 66 punten. Dit maakt een beslissingsduel noodzakelijk. SV Diemen, dat vorige week met 1-1 gelijkspeelde bij CTO' 70 en daardoor de kans liet lopen om zondag tegen Fortius kampioen te kunnen worden, was veel sterker dan Fortius. In tegenstelling tot vorige week speelde de ploeg van trainer Marc Stuut nu wel in een hoog tempo. Maar de ploeg had in de eerste helft opnieuw moeite om de kansen te benutten. Bright Owusu schoot eerst tegen de paal en even later naast. In de 38ste minuut opende SV Diemen de score. Kevin Kroese passeerde vlak voor de middenlijn een verdediger van Fortius en startte aan een lange sprint in de richting van de doelman. De aanvallende middenvelder van SV Diemen passeerde de doelman op fraaie wijze en rondde beheerst af: 1-0. In de tweede helft voerde SV Diemen de score op. De sterk spelende Marco Moelee bepaalde de stand op 2-0. Kevin Kroese maakte de derde van SV Diemen nadat aanvaller Dennis van Bree de bal met het hoofd had teruggelegd. Kevin Kroese bepaalde met zijn derde treffer de eindstand op 4-0 voor SV Diemen. Marc Stuut kan donderdag geen beroep doen op de geblesseerde verdediger Pierre Tosch. De trainer en spelers van SV Diemen hopen dat veel supporters donderdag naar de accommodatie van Roda '23 reizen om hun ploeg te steunen. "Toen wij enkele weken geleden bij SV Ouderkerk speelden waren er heel veel van onze supporters aanwezig. Het zou mooi zijn als er donderdag weer veel supporters aanwezig zijn", aldus Stuut.