De theaterbrocuhure valt in augustus op de mat, de programmering is nu al online.
De theaterbrocuhure valt in augustus op de mat, de programmering is nu al online.

Nieuwe programma Omval bekend

DIEMEN - Het programma van Theater De Omval voor het komende seizoen is bekend. Grote namen als Lebbis, Javier Guzman, Jan Rot, Dolf Jansen en Roué Verveer komen naar Diemen, maar er is ook aanstormend talent te zien op het podium van Theater De Omval. Nieuwe namen, maar ook bekende namen, want artiesten komen graag terug naar het Diemense theater. Veel cabaret, zoals we gewend zijn in De Omval, maar ook veel toneel, muziek en kindervoorstellingen.

"Het is programmeur Annabertha Veninga weer gelukt om grote namen op het programma te zetten voor het seizoen 2015-2016", vertelt Richard Zuidgeest, marketingmedewerker van Theater De Omval. "Vanaf september vorig jaar zijn we bezig met het samenstellen van het programma. Na meer dan een half jaar puzzelen kijken we met trots naar het eindresultaat. Het is mooi om te zien dat de grote namen bewust ervoor kiezen om in Theater De Omval te spelen. En niet alleen de artiesten kiezen voor ons theater, ook de Diemenaren weten ons goed te vinden. Ook dit jaar sluit Theater De Omval het seizoen af met een groei in bezoekersaantallen."

Sneak Preview
Het nieuwe seizoen opent op dinsdag 1 september met een Sneak Preview. Vijf artiesten die later in het seizoen in Diemen optreden laten dan een deel van hun voorstelling zien: voor slechts vijf euro eerst even proeven wat de artiest te bieden heeft en als dat naar meer smaakt meteen kaarten kopen.

Greep
Een greep uit het programma in de eerste maanden van het seizoen: een literaire avond met Joost Prinsen, een blik achter de schermen bij Farce Majeur, de mannen van NUHR, de vijfde Sinterklaasconference van Javier Guzman, Vincent Bijlo, Jan Rot met een serie nieuwe liedjes, theatergroep Suburbia, Lebbis (later in het seizoen komt trouwens Dolf Jansen ook naar De Omval), Ingeborg Elzevier, Nelly Frijda, Trudy Labij en Lusanne Arts spelen 'Vrouwen van later', meezingen met de dames van Vuile Huichelaar en een kerstrecital van Regina Albrink. Verder theater met onder andere 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' en mooie toneelvoorstellingen, over de klokkenluider Snowden bijvoorbeeld.

Jeugd
Ook voor kinderen zijn er mooie voorstellingen: Dirk Scheele en Ageeth de Haan komen voor de jongsten, Opus One speelt 'De Klokkenluider van de Notre Dame', een wervelende familiemusical voor kinderen van zes jaar en ouder. En het nieuwe jaar begint op 3 januari traditiegetrouw met het peuterfestival.

Brochure
In augustus wordt de theaterbrochure verspreid, maar het volledige programma is nu al te bekijken via www.theaterdeomval.nl. En wie zeker wil zijn van kaartjes voor zijn of haar favoriete voorstellingen kan daar ook al kaarten reserveren. Telefonisch reserveren kan ook via 020-6001897.

Javier Guzman komt met zijn 5e Sinterklaasconference.
Opus One speelt 'De Klokkenluider van de Notre Dame'.