Stan van Os en Clarence Rademaker bij DKV Victoria.
Stan van Os en Clarence Rademaker bij DKV Victoria.

Talentvolle korfballers gaan de strijd aan

DIEMEN - Korfballers Clarence Rademaker (19) en Stan van Os (16) uit Diemen spelen zaterdag tegen elkaar in de Hoofdklasse van Nederland voor junioren.

Clarence speelt in de A1 van AW/DTV in Amsterdam en Stan in de A1 van het Amsterdamse Blauw Wit. Beide korfballers begonnen bij de Diemense vereniging DKV Victoria.

Clarence begon op 6-jarige leeftijd bij DKV Victoria. Drie jaar later ging hij bij Triaz in Amsterdam korfballen. Sinds augustus 2010 speelt hij bij AW/DTV in Amsterdam. Stan begon op 8-jarige leeftijd bij DKV Victoria en heeft vorig seizoen de stap genomen om naar Blauw Wit in Amsterdam te gaan om daar in de A1 in de Hoofdklasse te kunnen spelen.

Clarence werd dit jaar geselecteerd voor het team van Noordwest Nederland. Ook mocht hij meedoen aan de voorselectie voor Oranje onder de 19 jaar. Volgend seizoen hoopt hij een plekje te bemachtigen in de selectie van zijn club AW/DTV, die dan debuteert in de hoogste klasse.

Stan heeft dit jaar veel geleerd bij Blauw Wit en hoopt deze lijn vooral door te trekken. Wellicht komen de mannen elkaar in de toekomst weer tegen in de competitie voor senioren.

Beiden zijn DKV Victoria dankbaar voor hetgeen zij hebben geleerd.

Blauw Wit A1-AW/DTV A1 begint zaterdag om 15.30 uur en wordt gespeeld aan de Joos Banckersweg in Amsterdam.