DKV Victoria kampioen na uitglijder concurrent

DIEMEN - DKV Victoria is kampioen geworden in de veldcompetitie. De korfballers uit Diemen wonnen zaterdag voor eigen publiek met 19-14 van DOC. Doordat de concurrent Zaandam-Zuid een dag later verloor, werden de korfballers uit Diemen kampioen zonder dat zij op dat moment in actie kwamen.

DKV Victoria startte de wedstrijd goed en pakte al snel een voorsprong. Binnen een aantal minuten stond de tussenstand van 4-2 op het scorebord en al spoedig werd het gat met DOC groter en groter. De ploeg uit Diemen was beter en liet dat duidelijk zien.

DOC wist in de tweede helft echter sterk terug te komen. Het werd nog even spannend, maar door scherpe wissels kwam de overwinning van de thuisclub niet in gevaar.

DKV Victoria wist mede door de goede conditie in de slotfase ruim afstand te nemen van DOC en een grote overwinning veilig te stellen.

DKV Victoria speelt zondag opnieuw thuis. De ploeg ontvangt om 14.30 uur Oosterkwartier. Deze wedstrijd zal in het teken staan van het kampioenschap van de club uit Diemen. De titel zal na afloop van de wedstrijd gevierd worden door de spelers en de supporters.

"Het is mooi om kampioen te worden, maar ik had het liever geworden tijdens een wedstrijd voor eigen publiek", aldus Sam van Oort, speler van het eerste team. "Je gunt dat de supporters en het is een mooi einde van een goed seizoen. We hopen dat de mensen zondag naar de wedstrijd komen, al gaat het dan nergens meer om."