Een bandjesavond van Rock Out!
Een bandjesavond van Rock Out!

Muziekevenement Rock Out! in teken van horror

DIEMEN - In Grand Café Blauw in De Omval vindt op zaterdag 16 mei een muziekevenement van Rock Out! plaats. Het thema is ditmaal: 'Welcome to my nightmare'. Het evenement duurt van 20.00 tot 00.30 uur. De entree is gratis. Er treden die avond vier bands op.

Henry Meupelenberg (23) uit Diemen is organisator van Rock Out! Hij werkt bij Stichting Welzijn Diemen (SWD) als coördinator van Just Do It. In die functie begeleidt hij jongeren bij het opzetten van projecten. De organisatie van Rock Out! maakt geen deel uit van zijn werk bij SWD. Rock Out! is een initiatief van jongeren uit Diemen. Rock Out! biedt bands de kans om in Diemen op te treden en jonge muziekliefhebbers de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten.

Henry Meupelenberg: "De bands die zaterdag optreden zijn Shadack, Celerate, Concreat Meal en Scare The Bear. In Shadack en Concreat The Bear zitten enkele jongens uit Diemen. Het gaat om bands met een divers repertoire: rock, metal en punk. De vier bands die zaterdagavond optreden zullen hun setlist aanpassen aan het thema horror. Nummers die onder meer zullen worden gespeeld zijn 'Welcome to My Nightmare' van Alice Cooper en 'All Nightmare Long' van Metallica. Grand Café Blauw wordt die avond opgetuigd als 'horrorcafé'. Hiervoor zorgt Jordy Berndsen met zijn bedrijf Evil Entity."

Rock Out! organiseert enkele keren per jaar bijeenkomsten waar bands optreden. In het verleden werden die avonden in het voormalige jongerencentrum Diemer Factory gehouden, de laatste jaren in Grand Café Blauw. Henry: "De jongens die in de vier bands spelen die zaterdag optreden zijn begin twintig. De meeste bezoekers van bandjesavonden van Rock Out! zijn tussen de 14 en 18 jaar. De avonden worden goed bezocht, meestal trekken wij tussen de 80 en 120 bezoekers. Wij maken veel gebruik van sociale media. Dat trekt veel bezoekers aan."

Henry Meupelenberg speelt zelf gitaar. Hij speelt regelmatig samen met zijn vriendin Rosa. Zij drumt. Henry hoopt op termijn deel uit te maken van een band. "Er zijn in Diemen veel jongeren die actief zijn met het maken van muziek. Zij oefenen en treden op. Er zijn helaas zijn in Diemen nauwelijks plekken waar je kunt oefenen of kunt optreden. Als je tien minuten fietst en in Amsterdam-Oost bent is het een ander verhaal. Ik heb gehoord dat er vroeger in de bar van de studentenflats aan de Rode Kruislaan een echte muziekscene was."

Hij is zelf een groot muziekliefhebber. "The Doors staan bij mij op nummer 1. Maar ik houd ook van groepen als Led Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbath en Metallica. Het is bij mij begonnen met Guns N' Roses. Via die groep heb ik allerlei bands leren kennen. Ja, ik heb inderdaad heel veel met 'oude' muziek. Nieuwe bands spreken mij minder aan. Ik ga regelmatig naar concerten. Het concert van Metallica dat ik heb gezien vond ik geweldig." Henry Meupelenberg draait net als veel andere jongeren graag elpees. "Ik ga vaak naar het Waterlooplein en zoek daar in de bakken met tweedehands elpees. Vaak vind ik platen die ik zoek. Ik draai muziek het liefst via een geluidsinstallatie, maar ik maak ook gebruik van Spotify en speel ook muziek af via mijn telefoon."

'The Doors staan bij mij op nummer 1'