Winst SV Zeeburg

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft in Uithoorn de wedstrijd tegen Legmeervogels met 21-22 gewonnen.

De wedstrijd ging gelijk op. SV Zeeburg speelde vooral erg rommelig in de aanval. Er werd veel balverlies geleden en geschoten op momenten dat het niet kon. Daardoor kon Legmeervogels vaak scoren vanuit de break. Halverwege de eerste helft herpakten de dames van SV Zeeburg zich en liepen drie punten uit. Maar Legmeervogels kwam terug en bij rust stond het gelijk: 11-11. In de rust werden de dames stevig toegesproken. Het spel moest veel beter. De coach wilde in de aanval meer initiatief en snelheid zien. Het verdedigingssysteem werd omgegooid en SV Zeeburg liet na de hervatting meer strijd zien. Het duel bleef gelijk op gaan en tot het einde was het zeer spannend, maar in tegenstelling tot in de eerste helft was er nu vechtlust te zien bij SV Zeeburg. De dames hielden hun hoofd er tot het einde bij en stelden de punten veilig: 21-22. Door deze winst staat SV Zeeburg op de vierde plaats. Zondag speelt SV Zeeburg thuis tegen Tornado. De wedstrijd begint om 12.40 uur.