SV Diemen was veel sterker dan Swift.
SV Diemen was veel sterker dan Swift. Foto: Bastiaan Miché

SV Diemen klopt Swift

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Swift met 4-0 gewonnen. Bij rust leidde SV Diemen met 2-0. De doelpunten van SV Diemen werden gemaakt door Dennis van Bree (3x) en Bright Owusu.

SV Ouderkerk, de concurrent van SV Diemen, won voor eigen publiek met 5-0 van SC Buitenveldert. SV Ouderkerk is lijstaanvoerder en heeft na 23 duels 60 punten. SV Diemen heeft 59 punten. Zondag staat in Ouderkerk de topper SV Ouderkerk-SV Diemen op het programma. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

SV Diemen-trainer Marc Stuut is van mening dat de druk en favorietenrol bij SV Ouderkerk ligt. "SV Ouderkerk heeft de zaterdag- en zondagselectie samengevoegd, heeft de breedste selectie en heeft uitgesproken dat ze kampioen gaan worden. Dat moeten ze nu waarmaken. Daarnaast hebben zij het thuisvoordeel en spelen al het gehele seizoen op gras, hetgeen wij niet gewend zijn en een voetballende ploeg als SV Diemen niet ten goede zal komen. Het veld is daarnaast nog eens erg slecht. Ook staat SV Ouderkerk bovenaan en heeft het genoeg aan een gelijk spel."

SV Diemen heeft bij KNVB het verzoek ingediend om onafhankelijke grensrechters aan te stellen. "De grensrechter van SV Ouderkerk staat in onze poule bekend als de twaalfde man van die ploeg. Hij heeft diverse wedstrijden van SV Ouderkerk in het voordeel van die ploeg beïnvloed. Door grensrechters aan te stellen die niet aan de clubs zijn verbonden worden twijfels weggenomen. Ik vind dat zo'n goede ploeg als SV Ouderkerk de hulp van een grensrechter niet nodig heeft en hoop dat de beste ploeg mag winnen."

Marc Stuut kan zondag over bijna alle spelers van zijn selectie beschikken. Alleen Joshua Kloosterman kan in verband met een blessure niet meedoen. Stuut verwacht dat veel supporters van SV Diemen zondag naar Ouderkerk zullen gaan om hun ploeg te steunen.