De film 'Inherent Vice' is 16 en 21 april te zien in Theater De Omval.
De film 'Inherent Vice' is 16 en 21 april te zien in Theater De Omval.

donderdag 16 april

Muzieklezing

Musicoloog Wout Strootman geeft in bibliotheek Diemen een muziekhistorische lezing over 'Nachtgesang - Nachtliederen in de Romantiek'. De lezing wordt geïllustreerd met piano- en koorliederen over de nacht, geschreven door Franz Schubert, Robert Schumann, Johannes Brahms en Hugo Wolf. 10.00-12.00 uur. Toegang met OBA of Stadspas € 5,-, normaal € 10,-. Reserveren aanbevolen via die@oba.nl of 020-6902353.

Buitenspeeldag

Deze week start de inschrijving voor de buitenspeeldag op 10 juni. Jantje Beton en Nickelodeon roepen iedereen op om in hun buurt een actief programma voor kinderen te organiseren. Aanmelden: www.buitenspeeldag.nl.

Film in De Omval

'Inherent Vice' speelt zich af aan het eind van de jaren zestig en volgt een aan lager wal geraakte detective die door zijn ex wordt ingezet om de ontvoering van haar steenrijke minnaar te verijdelen. Een film vol surfers, zwervers en hippies. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

vrijdag 17 april

Potje van de buurt

Tijdens het potje van de week in Huis van de Buurt 't Kruidvat kunnen bezoekers genieten van Irakees eten. € 5,-. 12.30 uur. Ouderkerkerlaan 30. Opgeven voor 15 april via 020-6953224.

Nostalgische films

Frans Roffel vertoont in het Huis van de Buurt 't Kruidvat allerlei nostalgische filmpjes van o.a. Amsterdam.14.00-16.00 uur. Informatie: Cora Verhoef, 06-12620423.

Bingo

Om 19.30 uur gaan de balletjes weer rollen in Huis van de Buurt 't Kruidvat voor een gezellig potje bingo. Informatie bij Henny: 06-19776374.

Boerderijfeest

In brede school De Octopus wordt van 16.00 tot 18.00 uur een Boerderijfeest gehouden. Er komt een echte tractor voorrijden en er is een spelletjescircuit voor de kinderen en hun ouders. Iedereen mag verkleed komen. Het feestje wordt georganiseerd door peuterspeelzaal De Dolfijn, kinderdagverblijf de Zeesterren en BSO de Octopus, die samenwerken in de Brede School. Ook kinderen die niet op peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of BSO zitten zijn welkom op dit feestje. Wel graag even aanmelden via zeesterren@kmnkindenco.nl.

17 en 18 april

Bazaar

De Protestantse Gemeente Diemen houdt haar traditionele bazaar in kerkgebouw De Ontmoeting. Vrijdag: 19.00 tot 21.00 uur. Zaterdag: 10.00 tot 14.30 uur. Naast leuke spullen tegen een lage prijs is er ook een rad van avontuur en het enveloppenspel met mooie prijzen. Dit jaar is zelfs een fiets te winnen maar ook een VVV-bon van € 50,- en taarten en worsten. De toegang is gratis.

zaterdag 18 april

Cabaret in De Omval

'De opkomst van een terriër' is Ronald Sminks meest persoonlijke programma tot nu toe. De cabaretier vertelt op zijn eigen excentrieke manier over dat waar hij al jaren mee in gevecht is, zijn zelfvertrouwen. 20.30 uur. € 14,50.

zondag 19 april

ComputerClub Minerva

Van 11.00 tot 14.00 uur kunt u voor computerhulp terecht in het Noorderlicht.

Eten uit de natuur

Test voorjaarsgroenten zoals zevenblad en berenklauw tijdens een natuurwandeling door park Spoorzicht. Je krijgt na afloop enkele recepten mee. De publieksexcursie Eten uit de natuur is van 11.00-13.00 uur. De excursie begint bij de bushalte aan de noordkant van NS-station Diemen (centrum). Kosten: vrijwillige bijdrage. Waterbestendig schoeisel is verstandig. Aanmelden bij natuurindiemen@gmail.com is gewenst.

Joris en de draak

In De Omval is het eeuwenoude verhaal van Joris en de draak te zien. De spannende voorstelling voor kinderen vanaf vijf jaar zit vol livemuziek, zang, interactie en humor. 14.00 uur. € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Dansmiddag

Vanaf 14.30 uur kan er weer gedanst worden in wijkcentrum het Noorderlicht. Meer informatie over de dansmiddag of zelf een leuk idee voor een activiteit in Het Noorderlicht? Mail naar ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl.

maandag 20 april

High tea

Vanaf 14 uur is er een high tea in wijkcentrum het Noorderlicht. Men wordt verzocht wat lekkers mee te nemen, zodat de tafel gevuld is. Meer informatie over de high tea of zelf een leuk idee voor een activiteit in Het Noorderlicht? Mail naar ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl.

Zumba

Iedere maandagavond wordt er Zumba gegeven in wijkcentrum het Noorderlicht. Meer informatie over de lessen of zelf een leuk idee voor een activiteit in Het Noorderlicht? Mail naar ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl.

dinsdag 21 april

Koersbal

Vanaf 13.30 uur kan iedereen meedoen aan koersbal in wijkcentrum het Noorderlicht. Nieuwe leden zijn welkom. Meer informatie of zelf een leuk idee voor een activiteit in Het Noorderlicht? Mail naar ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl.

Film in De Omval

'Inherent Vice' speelt zich af aan het eind van de jaren zestig en volgt een aan lager wal geraakte detective die door zijn ex wordt ingezet om de ontvoering van haar steenrijke minnaar te verijdelen. Een film vol surfers, zwervers en hippies. Aanvang 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

donderdag 23 april

Koffie en sjoelen

Vanaf 9.30 uur kan er koffie worden gedronken en gesjoeld bij Jopie en Rietje in wijkcentrum Het Noorderlicht. Meer informatie of zelf een leuk idee voor een activiteit in Het Noorderlicht? Mail naar ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl

Film in De Omval

Selma is een waargebeurd verhaal over een strijd van de Afro-Amerikaanse bevolking om stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoger op en het explodeert wanneer de protestmars van de stad Selma eindigt met bruut geweld. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via www.theaterdeomval.nl.

Kamercollege

Topsporter Mattho Mandersloot geeft een kamercollege bij OostWestWelzijn met de titel: Dromen: wél doen. Een ode aan het onbereikbare idee en de bodemloze inzet. Aanvang 20.00 uur, entree € 12,-. Aanmelden via Oostwestwelzijn.com.

vrijdag 24 april

Aqua Disco

Zwemmen en swingen in het Duranbad: discozwemmen van 19.30 tot 21.30 uur voor jongeren tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

Gym voor ouderen

Van 9.00 tot 10.00 uur meer bewegen voor ouderen in wijkcentrum Het Noorderlicht. Of doe vanaf 10.30 uur mee met stoelgymnastiek. Meer informatie of zelf een leuk idee voor een activiteit in Het Noorderlicht? Mail naar ajongbloed@stichtingwelzijndiemen.nl.

Hartengoud

Creatieve workshop hartengoud voor jong en oud in de lunchroom van Theater De Omval. Gratis inloopatelier op vrijdagmiddag onder begeleiding van Toeticolori waarin iedereen zijn of haar hartenwens kan vormgeven. Op 19 juni wordt er een groot kunstwerk van gemaakt dat te zien is in De Omval. 15.00-17.00 uur.

zaterdag 25 april

Natuurwerkdag

De ringslangen van het Diemerbos helpen? Doe dan mee met de natuurwerkdag van IVN-werkgroep Diemen en de boswachter van Staatsbosbeheer. Natuurvrijwilligers gaan om 10.00 uur aan de slag om drie broeihopen te maken waar de ringslangen van het Diemerbos hun eieren in kunnen leggen. Er kunnen 15 tot 20 vrijwilligers meedoen. Kinderen vanaf ca. 7 jaar kunnen meehelpen onder begeleiding van hun ouders. Aanmelden bij ivndiemen@gmail.com, meer informatie: www.ivndiemen.blogspot.com.

Global Dance Centre

De Amerikaanse choreograaf Dan Karaty opent Global Dance Centre Campus Diemen Zuid, de grootste urban dansschool van Nederland. De opening wordt muzikaal ondersteund met optredens van B-Brave, Aliyah Kolf, TP4Y en Ayden. De dansschool op de Campus is een vernieuwde locatie door een verhuizing uit Amsterdam. 10.30 tot 15.00 uur.

zondag 26 april

Die schöne Muellerin

Wandelen langs het altijd inspirerende water is een constante in de liedcyclus 'Die schöne Müllerin' van Wilhelm Müller. Bariton Jeroen van Staveren en pianiste Jelena Popovic nemen u muzikaal mee op deze wandeling. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de bouw van het Boeddhistisch Meditatiecentrum van de stichting Rigpa. Schuilkerk De Hoop, 20.00 uur, € 10,-. Kaartverkoop: muellerin2015@hotmail.com.

tot 30 april

Expositie

In De Diem zijn schilderijen te zien van Carolien Oedekerk. Abstracte en figuratieve kunst, een feest in kleur. De expositie is dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 20.00 uur.