Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Anton Haen

45 jaar
Werkt bij gemeente Amsterdam
Diemenaar sind 43 jaar

Wat doe je bij de gemeente Amsterdam?
"Ik werk bij de afdeling Heel en Schoon. Wij onderhouden de bomen op de grachten in Amsterdam. Wij snoeien bomen en planten nieuwe bomen. Het is heel leuk werk en ik ben de hele dag in de buitenlucht bezig. Ik ben ook lid van een calamiteitenteam van de gemeente en moet vaak werken als er problemen met bomen zijn, bijvoorbeeld door een storm. Dat was pas geleden nog het geval."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik houd van auto's en tuinieren. Ook ben ik een groot fan van Ajax. Ik heb al sinds mijn 16e een seizoenkaart. Ik ging vroeger al naar de wedstrijden in De Meer. Ik vond dat een gezelliger stadion dan de Amsterdam Arena. Ajax maakt een slecht seizoen door, dat moeten wij maar gauw vergeten."

Hoe vind je als vader dat de zaken voor kinderen in Diemen geregeld zijn?
"Ik heb twee zoons, een tweeling. Dex en Finn zijn onlangs negen jaar geworden. Finn speelt in de F2 van SV Diemen, Dex doet aan atletiek bij AV '23 in de Watergraafsmeer. Ik vind dat voor kinderen alles hier goed is geregeld. Kinderen kunnen op veel plekken spelen en sporten."

Wat is jouw favoriete winkel in Diemen?
"Primera Koopmans in winkelcentrum Diemerplein. Nee, ik rook niet, maar koop in die zaak altijd mijn staatsloten. Dan maak ik vaak een praatje met Jan Koopmans."

Waar ga je uit?
"Doordat ik kinderen heb ga ik niet vaak uit. Een keer in de twee weken in het weekeinde. Meestal ga ik naar cafés in de Jordaan in Amsterdam. Als ik in Diemen uitga kom ik graag in 't Pandje."

Als je burgemeester van Diemen was...
"Dan zou ik zorgen voor meer levendigheid in het dorp. Dan denk ik aan meer terrassen, vooral langs het water."