Afbeelding
Foto:

Dionne Tool

23 jaar
Buurtsportcoach Stichting Welzijn Diemen
Diemenaar sinds geboorte

Wat houdt jouw werk in?
"Een buurtsportcoach zorgt voor een passend sport- en beweegaanbod. Samen met collega's organiseer ik sportevenementen in Diemen en sportactiviteiten tijdens de naschoolse opvang van de basisscholen. Daarnaast ben ik contactpersoon voor de sportverenigingen in Diemen."

Doe je aan sport?
"Ik speel in het eerste damesteam van handbalvereniging SV Zeeburg en doe in de winter aan snowboarden. Ik heb een abonnement voor een sportschool, maar daar maak ik weinig gebruik van."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik ga graag naar feesten en dan vooral naar festivals waar hardstyle en house wordt gedraaid. Ook vind ik het leuk om met vriendinnen uit te gaan, bijvoorbeeld lekker uit eten in Amsterdam."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Op de eerste plaats hardstyle, gevolgd door house. Maar ik heb een vrij brede smaak. Ik houd bijvoorbeeld ook van Nederlandstalige muziek."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"De sportvelden en winkelcentrum Diemerplein. Ik vind het winkelcentrum enorm verbeterd en mooi geworden. Ik loop graag een rondje door het winkelcentrum."

Heb je veel met Amsterdam?
"Ik kom regelmatig in het centrum van Amsterdam om uit te gaan, te varen of te winkelen. Maar de festivals die ik bezoek vinden niet in Amsterdam plaats."

Als je een dag burgemeester van Diemen was.......?
"Dan zou ik graag een nieuwe sporthal bouwen, bijvoorbeeld vast aan Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid. Ik merk vanuit mijn eigen vereniging, maar ook vanuit andere sportverenigingen, dat daar veel behoefte aan is."