Bob en Danny Pijnaker in hun nieuwe zaak.
Bob en Danny Pijnaker in hun nieuwe zaak. Foto: Trudy Kroese

Advies voor hengelaars

DIEMEN - Hengelsport 2000 is sinds kort gevestigd in winkelcentrum Kuidenhof in Diemen-Zuid. De hengelsportzaak is opgericht door Bob Pijnaker (54) en hij bestiert de winkel samen met zijn vrouw Zamira en zoon Danny (20).

Hengelsport 2000 was 15 jaar lang gevestigd aan het Christiaan Huygensplein in de Watergraafsmeer. Maar omdat het niet mogelijk was om in dat pand uit te breiden is de zaak verhuisd naar het winkelcentrum in Diemen-Zuid. De zaak is maar liefst 160 vierkante meter groot. Klanten kunnen er terecht voor een uitgebreid assortiment hengelsport artikelen, voor onder andere roof-, karper-, wit- en zeevissen. Bob en Danny zijn beiden gepassioneerde sportvissers en kunnen klanten het juiste advies geven.

Mooi setje
Bob: "Het is belangrijk dat een klant die hier binnenkomt met het juiste materiaal de zaak verlaat. Niet altijd is het duurste materiaal ook het meest geschikt voor waar de klant het voor nodig heeft. Dus vragen we er altijd even op door om te zorgen dat de klant met de juiste spullen de deur uit gaat en dat kan soms ook nog eens een stuk voordeliger blijken. Zoals bijvoorbeeld bij een klant die op de Noordzee wilde gaan zeebaarzen. Hij wilde een dure hengel die bij doorvragen daar niet geheel geschikt voor was en ging heel tevreden de deur uit met een mooi setje wat een stuk voordeliger was. Wij vinden het belangrijk om een goed advies en uitstekende service te verlenen."

Buitenland
Hengelsport 2000 heeft klanten uit Diemen, Amsterdam, de regio en zelfs uit het buitenland. "Wij hebben een eigen website en webshop en trekken daardoor ook klanten uit heel Nederland, Duitsland en Belgiƫ. Als er in onze webshop staat aangegeven dat een artikel op voorraad is dan treffen klanten dat artikel ook zeker aan in onze winkel. Wij streven ernaar om een zo volledig mogelijk assortiment te hebben."
Bob begon als kind te vissen in zijn geboorteplaats Amsterdam. Zijn passie is overgeslagen op zijn zoon. Danny: "Ik vind het heerlijk om te vissen. Je bent lekker buiten en kunt ontspannen. Maar soms is het ook leuk om er een wedstrijd van te maken. Ik ga vrijwel elke maandag vissen, meestal begin ik al vroeg."

Ook Bob vist nog vaak. "Soms ga ik na afloop van het werk lekker vissen. Ik vis ook wel in de buurt van de zaak. De Weespertrekvaart en 1e, 2e en 3e Diem zijn uitstekende viswateren. Wel vind ik het jammer dat veel andere wateren in Diemen ondiep zijn. Daardoor zijn die plekken niet geschikt om te vissen."


Wie wil er voor ons naar het theater?

Twee vrijkaartjes voor een voorstelling in Theater De Omval winnen en uw recensie in het DiemerNieuws?

Dat kan bij de voorstelling 'Regels zijn Regels' van cabaretier Silvester op 11 april.

Hoe?
Mail naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Als u wordt uitgenodigd om deze keer onze recensent te zijn voor 'Mijn Avondje Omval' kunt u eerst samen van de voorstelling genieten en schrijft daarna in een kort verslag (van ongeveer 200 woorden) wat u van de avond vond, met een leuke foto. Uw recensie wordt gepubliceerd in het DiemerNieuws.

Stuur uiterlijk 10 april een e-mail met uw naam naar mijnavondjeomval@theaterdeomval.nl. Zet in het onderwerp 'vrijkaarten Silvester'. U hoort dan zo snel mogelijk of u de vrijkaarten hebt gewonnen.