Een uitvoering van de synchroonzwemmers.
Een uitvoering van de synchroonzwemmers.

Synchroonzwemmers kijken met optimisme vooruit

DIEMEN - De afdeling synchroonzwemmen van De Meeuwen kampt met een tekort aan leden. Onlangs werd er een open training gehouden.

De afdeling synchroonzwemmen van De Meeuwen heeft een prachtige geschiedenis. In 1948 introduceerde Iet Koster-van Feggelen synchroonzwemmen in Nederland. Zij deed dit bij De Meeuwen.

De club was een absolute voorloper op het gebied van synchroonzwemmen. De Meeuwen was in 1948 nog geen Diemense vereniging. De club verhuisde in 1980 van Amsterdam naar Diemen, waar toen net sportcentrum Wethouder.F.B. Duran was geopend.

Vanuit De Meeuwen worden er activiteiten georganiseerd om de afdeling nieuw leven in te blazen, hierover spraken wij met synchroonzwemster Vera van der Linden en met Dennis Hooijberg, bestuurslid en verantwoordelijk voor de communicatie. Zij willen een aantal activiteiten organiseren die mogelijk nieuwe leden aantrekken. Op 24 april is er een vriendinnenmiddag. Meisjes kunnen zich in tweetallen inschrijven en kennis maken met de sport.

Vera (15) is een van de oudste leden van het synchroonzwemteam. De meeste meisjes zijn jong begonnen en hebben daardoor veel ervaring opgedaan. Zij geeft aan dat het een aantrekkelijke sport is. De meisjes werken samen om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Door veel te trainen kunnen zij een hoog niveau bereiken.

De synchroonzwemmers trainen op dinsdagavond (van 17.30 tot 19.30 uur) en vrijdagavond (van 18.00 tot 19.00 uur). Aanmelden voor een proefles of de vriendinnenmiddag kan via de website van De Meeuwen: www.demeeuwen.nl.